Sutra je završnica 4. sezone "Stranger Things"– fanovi imaju brutalne teorije, sve imaju smisla

Druga polovina četvrte sezone Stranger Things nazvane Vol. 2 prikazuje se sutra, a fanovi razlažu svaki aspekt priče i u tom procesu dolaze do ubedljivih teorija. Teorije se kreću od nade za novim likovima i straha za originalne like do ostvarenja prethodnih sezona i nagađanja koristeći sveukupne teme serije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Fanovi su sve uzbuđeniji (i nervozni) da vide gde će braća Dafer odvesti priču. Sledeći tom bi mogao biti srceparajuće težak ili srećan kraj za kojim likovi čeznu. Ffanovi imaju mnogo teorija, a mi ćemo predstaviti one koje najviše imaju smisla.

Ko ne voli eventualne spojlere, neka preskoči ovaj tekst.

8. Edi će se iskupiti ali će i umreti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Jedna od najpopularnijih teorija je da će Edi umreti. U prvom tomu od četvrte sezone, Edi pominje bežanje. Tokom igre Dungeons & Dragons, on tvrdi da nije sramota pobeći. Čak to ponovo pominje kasnije u seriji, nagoveštavajući da se osećao kao kukavica koji je upravo pobegao od nevolje.

Ovo bi vrlo lako moglo da nagoveštava da Edi ima priču spasioca u sledećem delu četvrte sezone, u onom gde konačno ne beži od opasnosti. Mnogi teoretizuju da bi on mogao da se vrati u dimenziju Upside Down kako bi spasio Nensi tako što bi odsvirao njenu omiljenu pesmu na njegovoj gitari. To je možda sve što je potrebno za Edijevo iskupljenje.

7. Robin spašava Nensi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U poslednjoj sezoni, fanovi predviđaju da će se Robin i Nensi udružiti za mnoge istrage. Oni su duo koji ne možete baš zamisliti lako, ali funkcionišu iznenađujuće dobro, što je dokazano kada otkriju mnoge ključne tačke zapleta u četvrtoj sezoni. Obožavaoci teoretizuju da bi ovo novo prijateljstvo moglo biti izgrađeno tako da Robin spasi Nensin život.

U jednoj sceni, Nensi i Robin moraju da svrate u Nensinu kuću i uzmu neke stvari iz njene spavaće sobe. Dok je tamo, Robin primećuje Nensu kasetu sa brojnim pesmama. Kao što fanovi već znaju, omiljena pesma može nekoga spasiti od Vekninih moći. Publika se pita da li će Robin zapamtiti pesmu koja bi mogla da spasi Nensin život.

6. Vekna se zapravo pojavio već u prvoj epizodi prve sezone

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sada kada fanovi znaju za Veknu, ponovno gledanje starih sezona izvlači mnogo toga na videlo. Obožavaoci sumnjaju da je u prvoj epizodi Stranger Things, Vekna bio uzrok Vilove nesreće na biciklu. Postoji kratak bljesak čudovišta koje šokira Vila da skrene s puta i udari u šumu.

Do četvrte sezone, za ovo nepoznato čudovište se pretpostavljalo da je demogorgon. Sada fanovi veruju da je figura zapravo Vekna, pogotovo što mu se silueta bolje slaže od demogorgona. Pored toga, tokom potere, čudovište uspeva da otključa vrata Vilove kuće. Pošteno je pretpostaviti da demogorgon ne bi bio dovoljno sofisticiran da to učini, što znači da je to morao biti Vekna.

5. Stiv neće preživeti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nešto u vezi sa ozbiljnošću četvrte sezone navodi mnoge fanove koji veruju da će Stiv, voljeni lik, umreti. Tokom četvrte sezone, Stiv žudi za ozbiljnom vezom, nečim dugoročnim i stvarnim. Dolazi Nensi, koja ima problema sa Džonatanom, a fanovi vide iskru između nje i Stiva.

Ovo zadirkivanje srećnog kraja za Stiva zapravo bi mogao da bude srceparajući kraj. Obožavaoci su to ranije videli kada je u seriji ubijeno nekolioko likova koji su zaslužili srećan kraj, poput Boba, i ne bi želeli da scenaristi ponovo ubiju dragog lika. Pored toga, čini se da je Robin preterano zabrinuta zbog besnila nagoveštava mogući pad za Stiva.

4. Vil će da bude potvrđen kao gej lik

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bilo je mnogo spekulacija o Vilovoj seksualnosti tokom serije. Fanovi su istakli mnoge suptilne detalje koji ukazuju na to da je on član LGBT zajednice tokom svih sezona, a četvrta sezona nije izuzetak.

U prvoj epizodi četvrte sezone, Eleven kaže Majku da misli da je Vil zaljubljen u devojku jer je radio na slici za nekoga. Kada Majk stigne na aerodrom u Kaliforniji, Vil čeka uzbuđeno i drži svoju sliku. Fanovi se pitaju zašto bi inače doneo svoju sliku ako nije za Majka.

3. Upside Down je zasnovano na ljudskim sećanjima

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Upside Down zasnovano na ljudskim sećanjima je jedna od najsloženijih teorija ove serije. Vekna je prvi otišao u Upside Down, za koji fanovi sada znaju da izgleda kao Hokings - gde je Vekna živeo. Zatim, kada je Vil otišao tamo, pojavilo se više detalja o Hokinsu koje Vekna nije mogao znati.

Ova teorija bi takođe mogla da objasni zašto je Nensina soba izgledala zaglavljena u prošlosti, pošto Vil možda nije video njenu sobu godinama i tako je se seća. Biće zanimljivo videti da li ima istine u ovoj teoriji u Vol. 2 nakon što je mnogo više ljudi posetilo Upside Down.

2. Gospođa Keli je povezana sa Upside Down

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Gospođa Keli je novi lik koji je predstavljen u četvrtoj sezoni Stranger Things. Ona je školski savetnik koji je, sasvim slučajno, povezana sa svakom žrtvom Vekne. Ova koincidencija nije previše čudna jer Vekna cilja ljude sa ozbiljnim borbama u životu - ljude koji bi verovatno razgovarali sa savetnikom.

Neki fanovi veruju da gospođa Keli nije tako nevina kao što izgleda. Nagađaju da ona nekako daje informacije Vekni o tome koga da cilja. Obožavaoci su već videli kako stvorenja iz Upside Down mogu da kontrolišu ljude, poput Bilija u trećoj sezoni. Moguće je da je gospođa Keli razlog zašto je toliko učenika srednje škole Hokins žrtve Vekninog prokletstva.

1. Vil je Majnd Flajer

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Jedna od uznemirujućih teorija Stranger Things-a je da je Vil Majnd Flajer, jedno od stvorenja koje žive u Upside Down, što je sablasno uverljivo. Ako je Vil zaista to stvorenje, to bi zatvorilo krug; prema Džojs, Vil se promenio nakon što je otišao u Upside Down. Neki fanovi misle da je Majnd Flajer uma projekcija Vilovih unutrašnjih borbi i strahova.

Četvrta sezona se okrenula i fokusirala se na mentalne i unutrašnje patnje likova. Prikazujući Veknine napade na likove koji se bore sa probelmima mentalnog zdravlja, pisci mogu da naglase važnost mentalnog zdravlja tako što će jedinstveno personifikovati negativne efekte. Možda su sve Stranger Things bile analogija za mentalno zdravlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu