Kič tekst i piskav glas: Najzaraznija pesma svih vremena nastala je pre 25 godina VIDEO

Kič tekst i piskutav vokal učinili su pesmu "Barbie Girl" pop-dens grupe Akva hitom pre 25 godina kada je prvi put objavljena.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Preko milijardu pregleda na Jutjubu govori da je još uvek i te kako popularna, što potvrđuje i novi film "Barbie" Grete Gervig.

Upravo je taj film doveo do toga da pesma ponovo bude slušana, a fanovi su se pitali da li će se i ova pesma čuti u filmu i biti na nosaču zvuka. Odgovor je da neće, što i ne čudi, jer je Matel tužio grupu Akva još devedesetih i izgubio.

Članovi benda oglasili su se povodom korišćenja njihove pesme u predstojećem naslovu sa Rajanom Goslingom i Margo Robi.

Lene Nistrom smatra da bi korišćenje pesme "Barbie Girl" u filmu bilo previše nemaštovito, a Soren Rasted smatra celu tu situaciju zabavnom.

"Trebalo bi da kažemo da smo to odbili. Rajan Gosling nije dovoljno dobar", rekao je za Varajeti.

No uprkos tome, raduju se filmu.

"Potpuno razumem zašto je nisu upotrebili", nastavio je Nistrom: "Ali to će nam privući mnogo pažnje, bez obzira na sve."

"Bilo je puno naslova o plastičnim operacijama u to vreme, što je uticalo na nas"

Rajan i Margo na setu filma &Barbie&, Foto: Profimedia/ London Entertainment/Shutterstock
Rajan i Margo na setu filma "Barbie", Foto: Profimedia/ London Entertainment/Shutterstock

Što se tiče visokog tona u pesmi, članovi benda rekli su da se "u to vreme nije koristio autotjun pa je naprosto trebalo pogoditi taj ton". Kritičari su kroz godine pridavali razna značenja stihovima, ali Akva je samo želela da napravi pesmu koju niko neće moći da izbaci iz glave kad je čuje.

"Bilo je mnogo naslova o plastičnim operacijama u to vreme, što je uticalo na nas, ali zapravo smo samo hteli da napravimo zabavnu pesmu. Nismo toliko razmišljali o tome. Zarazni refren pesme je odlično funkcionisao", rekli su članovi benda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu