Poklanjamo karte za DJ spektakl: Richie Hawtin, Marcel Dettmann, Curses i drugi za vikend u Hangaru

Apograde festival, događaj koji tradicionalno obeležava kraj letnje sezone klabinga 15. i 16. septembra ugostiće esencijalan line up koji predstavlja diverzitet globalnog tehna, birajući izvođače koji posmatraju inovaciju kao imperativ.

Izvor: B92
Podeli

Zbog najavljenih padavina i nižih noćnih temperatura tokom vikenda, umesto otvorenog prostora, glavni program festivala će biti održan u Hangaru Luke Beograd koji je ugostio nebrojeno mnogo legendarnih dešavanja, ovaj put uz dodatnu klimatizaciju i organizovan outdoor bar i chill zonu, idealnu za predah u toku programa koji počinje u 22 sata i trajaće sve do 6 ujutru.

Već od 20 sati, u okviru festivalskog warm up-a Prepare to Apgrade, u novootvorenom baru Ruke u Gastrošoru na ulazu u Luku Beograd, posetioci će imati prilike da uživaju u dodatnom muzičkom sadržaju.

Za muzičku selekciju u petak 15. septembra zaduženi su leftfield maestro Sacha Mambo uz podršku naše Stellarcompanion, a u subotu 16. septembra mlada zvezda berlinske andergraund scene MSJY i kao njen domaći host Feloneezy.

Glavni program prve večeri Apgrade festivala, u petak 15. septembra u 22 sata otvara predstavnik lokalne scene, talentovani Matej Rusmir prepoznatljiv po eksperimentalnom zvuku i hipnotišućem techno vajbu. Nakon njega, DJ pult preuzima vodeća palestinska techno umetnica Sama' Abdulhadi koja u Beograd donosi svoj prepoznatljivi stil – intenzivni techno punog tela s karakterističnom krivom i specifičnim emotivnim spektrom, definisan hibridni oblik berlinskog techna sa libanskim šarmom. Vrhunac večeri pripada jedinstvenoj figuri detroitskog i globalnog techna Richie-ju Hawtinu, koji konstantno pomeraja granice elektronske muzike, dok u svojim nastupima uspeva da predstavi trajektoriju žanra kao koherentnu celinu kojoj je nemoguće pronaći alternativu. Ekskluzivnim b2b setom i besprekornim odabirom muzike, berlinsko-beogradski duo Dr. Rubinstein i Tijana T zatvara prvo veče festivala.

Više o festivalu i izvođačima pročitajte u tekstovima:

Richie Hawtin uz Samu’ Abdulhadi otvara Apgrade festival

Sama' Abdulhadi – zvuk palestinske andergraund scene na Apgrade festivalu

Brisanje granica žanra: DJ Curses na Apgrade festivalu

Marcel Dettmann simbol berlinskog kluba Berghain na Apgrade festivalu

Za uvodni set glavnog programa druge festivalske večeri, u subotu 16. septembra, od 22 sata zadužena je naša umetnica nastanjena u Londonu – Johana, a nakon nje jedinstven spoj new wave-a i post-punka, sa mračnim vokalima, gitarama i EBM estetikom donosi Curses – enigmatična figura na elektronskoj muzičkoj sceni koja briše granice između žanrova i era. Sledi nastup jednog od najuticajnijih predstavnika savremenog techna – Marcela Dettmanna, simbola berlinskog kluba Berghain i izdavačke kuće Ostgut Ton. Zatvaranje ovogodišnjeg Apgrade festivala pripada jednom od najuglednijih selektora na globalnom nivou – Interstellar Funku, DJ-u i producentu iz Amsterdama koji neumorno istražuje granice klupske muzike.

Mi delimo dva puta po dve VIP ulaznice i za 15. i za 16. septembar. Pronađite ovu vest na fejsbuk stranici Život B92, lajkujete je i napišite nam u komentaru koga biste poveli na ovaj događaj, a karte idu najbržima!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu