Žena pred kojom su klečali slavni muškarci: Almin prvi poljubac

Gustav Klimt ju je prvi poljubio. Gustav Maler se zaljubio u nju na prvi pogled i zaprosio je samo nekoliko nedelja nakon što ju je upoznao. Valter Gropijus, jedan od osnivača Bauhausa, izgubio je glavu za njom.

Izvor: PR
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Pesnik i pisac Franc Verfel opisao ju je kao jednu od najčarobnijih žena na svetu. Roman Almin prvi poljubac otkriva ko je bila čuvena Alma, žena pred kojom su klečali ovi slavni muškarci.

Dok odrasta u Beču s kraja XIX veka, mlada i lepa Alma Šindler žudi da ostavi trag u svetu umetnosti i spremna je da se žrtvuje da bi ostvarila svoj san. Kada se beznadežno zaljubi u velikog kompozitora Gustava Malera, on će joj postaviti samo jedan uslov: da odustane od muzike. Rastrzana između ljubavi prema muzici i osećanja prema Gustavu, mora da donese odluku koja će joj promeniti život. U romanu Almin prvi poljubac saznajte da li će mlada umetnica ipak ostati verna sebi ili će sve napustiti zarad ljubavi.

Autorka ove uzbudljive priče o životu žene koja je očarala svet je Meri Šarat. Rođena je u Minesoti, a trenutno živi i radi u Engleskoj. Oduvek je želela da piše o ženama koje su obeležile istoriju, pa i njeni romani govore o životima zanimljivih umetnica kojima nije posvećeno dovoljno pažnje. Knjigu Almin prvi poljubac možete pronaći u Vulkan izdavaštvu, a ukoliko ste ljubitelji romansiranih biografija, potražite ih i među delima Pjera la Mira i Irvinga Stouna.

Knjige/Stripovi

Da li je Notr Dam zvonio zbog pobede Srba na Kosovu?

Da li su zvona Notr Dama odjekivala zbog pobede Srba na Kosovu polju, ko je zapravo bio Marko Kraljević: junak ili turski vazal, da li je Jelena Anžujska bila stvarno Anžujska, zašto nema petokrake na grobu Josipa Broza Tita... samo su neki od mitova koje analizira istoričar Dejan Ristić u svojoj knjizi "Mitovi srpske istorije" u izdanju "Vukotić medija" koja je od danas dostupna u knjižarama širom Srbije.

Knjige/Stripovi sreda 28.08. 15:13 Komentara: 84
strana 1 od 4 idi na stranu