"Sve moje slabosti su ovde" - Vedrana Rudan o knjizi "Puding od vanile"

Književnica Vedrana Rudan rekla je da se u njenoj knjizi "Puding od vanile", koja je u prodaji od 10. maja, nalazi sve što je ona i da je to "koktel crnila i ranjivosti".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen/Prva TV
Foto: Printscreen/Prva TV

Vedrana Rudan je, gostujući na Televiziji Prva, rekla da su u knjizi "Puding od vanile" sabrane njene najžešće kolumne, kao i da misli da je njena urednica otišla korak dalje.

"Mislim da je izbor Jasmine Radojičić odličan, ona je od mojih kolumni izabrala najžešće, iako se prvo nisam složila sa njenim izborom. Poslednja kolumna je opaka, nije sa moje blog stranice, ali je modifikovana i zaoštrena", kaže Vedrana Rudan.

Ta knjiga je, kako kaže, koktel njene ranjivosti i crnila, i u njoj je baš onakva kakva jeste.

"Svo moje crnilo i sve moje slabosti, sve je u toj knjizi. Čitala sam je u hotelu, jer kako pišeš, tako zaboravljaš. Ako sam u jednoj knjizi ja onakva kakva jesam, to je ova. Čak sam i u autobiografiji bila slatka, ovde sam svakakva", ističe Vedrana Rudan.

Imajući u vidu da su njene objave na blogu pregledane više od 20 miliona puta, Vedrana Rudan kaže da je o čitanosti i lajkovanju obaveštavaju urednici, a da ona piše "iz duše za dušu".

"Baš me briga šta neko misli o meni. Bitno mi je šta misle ljudi koji me čitaju, a ne neki ludaci na mrežama o kojima ništa ne znam", dodaje ona.

Smatra da se sloboda da kažeš "baš me briga šta drugi misle" ne stiče, već se "tako treba roditi".

"Kao mala sam bila prepuštena samoj sebi. Počela sam da radim u 12 godina, a onda vidiš da nema kompromisa, ili ćeš se boriti do kraja ili nestati. Htela sam da postanem ljudsko biće a ne prosjakinja i da odrastam u strahu. Da bi bilo ko postigao uspeh, treba uložiti jako puno rada. Imam 72 godine i ponosna sam što sam živa, ali radim svaki dan, ceo dan. Meni je to sreća, a ne kruh", završava Vedrana Rudan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu