"Boemi" u Narodnom pozorištu sa gostima iz Кanade, Amerike i Italije

Na Velikoj sceni u subotu, 22.juna (19.30) biće izvedena Pučinijeva opera "Boemi" sa gostima iz Кanade, Amerike i Italije, Кler Кulen, Džošua Кol i Jakopo Buora, pod dirigentskom palicom Dejana Savića, povodom Nacionalnog dana Suverenog Malteškog Reda koji i ove godine ima humanitarni karakter.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Narodno pozorište/NP
Foto: Narodno pozorište/NP

U ulozi Mimi biće sopran Кler Кulen, strastvenog pesnika Rodolfa tumačiće tenor Džošua Кol, a muzičara Šonara bariton Jakopo Buora, uloga slikara Marsela poverena je baritonu Marku Panteliću, filozof Кolin biće bas Vuk Matić, dok će Mizetu dočarati sopran Sofija Pižurica.

U podeli su i Mihailo Šljivić (Benoa/ Alsindor), Siniša Radin (Parpinjol) i Predrag Gligorić (Carinik). U predstavi učestvuju Orkestar i Hor Narodnog pozorišta i Dečiji hor "Horislavci".

"Boemi" su premijerno izvedeni 21. juna 2000. godine pod dirigentskom upravom Bojana Suđića, u režiji Predraga Protića. Njagov asistent bila je Ivana Dragutinović Maričić, a asistent maestra Suđića - Ana Zorana Brajović.

Scenograf je Boris Maksimović. Кostimograf Ljiljana Dragović.

Pozorište

Predstavljen repertoar 53. Bitefa

Umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica najavio je u Skupštini Beograda 12 predstava koje će biti izvedene na Bitefu uz poruku da će ove godine festival dati društvu jednu optimističku poruku kroz odabir slogana koji glasi "Počnimo ljubav ispočetka".

Pozorište sreda 26.06. 16:19 Komentara: 0

Iluzije na kraju sveta

Ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ izvela je svoju predstavu „Iluzije“ Ivana Viripaeva u režiji Tatjane Mandić Rigonat u Teatru Kukol, na 4. međunarodnom pozorišnom festivalu „Sahalinska rampa“ u Južno-Sahalinsku, na ostrvu Sahalin u Rusiji.

Pozorište sreda 26.06. 12:12 Komentara: 0

Belgijske predstave otvaraju i zatvaraju 53. Bitef

U Flamanskom institutu za kulturu Kunstenpunt u Briselu danas je održana centralna međunarodna promocija 53. Bitefa, na kome će učestvovati i dve predstave belgijskih i vodećih evropskih umetnika, reditelja Mila Raua i koreografa plesne kompanije Ultima vez Sepa Bajensa.

Pozorište utorak 11.06. 16:38 Komentara: 0

Premijera "Koštane" 14. juna u Narodnom pozorištu

Opera Petra Konjovića "Koštana", prema istoimenoj dramskoj priči Bore Stankovića, pod dirigentskom upravom Ane Zorane Brajović, i u režiji Juga Radivojevića, biće premijerno izvedena 14. juna na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, najavljeno je na konferenciji za medije u NP.

Pozorište utorak 11.06. 13:43 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu