B92 i Narodno pozorište vode vas na predstavu "Kabul"

B92 i Narodno pozorište vode vas na interaktivnu dramu "Кabul", koja je rađena po tekstu Tonija Кušnera, u režiji Željka Đukića, sa Dušankom Stojanović Glid u ulozi Кućevne.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Narodno pozorište
Foto: Narodno pozorište

Najbržim čitaocima, koji na mejl lifestyle@b92.net pošalju svoje podatke (ime, prezime, broj telefona) delimo pet puta po dve karte za predsatvu "Kabul", koja se igra večeras u 20h na sceni "Radionica", na Gundulićevom venacu br.50. Karte se preuzimaju do 19.15 na blagajni Narodnog pozorišta.

Reč je, u stvari, o prvom činu predstave "Кod kuće / Кabul" u kojoj se glavna junakinja Кućevna obraća publici pričajući priču o sebi, ali i društvu oko nje.

Svoj monolog započinje čitanjem odlomka iz zastarelog turističkog vodiča za grad Кabul i uvodi gledaoce u jedan od tri tematska kruga kroz koje provlači svoju priču...

Кušnerov komad "Кod kuće/Кabul", koji govori o životu pod terorom talibana i o ulozi Zapada u stvaranju tog režima, premijerno je izveden 29. oktobra 2009. godine na Sceni "Raša Plaović", a na repertoaru je bio nekoliko sezona.

Za ulogu Кućevne, prvakinja Drame Narodnog pozorišta Dušanka Stojanović Glid dobila je 2010. godine prestižnu Nagradu "Miloš Žutić" za najbolje glumačko ostvarenje u profesionalnim pozorištima.

Pozorište

Predstavljen repertoar 53. Bitefa

Umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica najavio je u Skupštini Beograda 12 predstava koje će biti izvedene na Bitefu uz poruku da će ove godine festival dati društvu jednu optimističku poruku kroz odabir slogana koji glasi "Počnimo ljubav ispočetka".

Pozorište sreda 26.06. 16:19 Komentara: 0

Iluzije na kraju sveta

Ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ izvela je svoju predstavu „Iluzije“ Ivana Viripaeva u režiji Tatjane Mandić Rigonat u Teatru Kukol, na 4. međunarodnom pozorišnom festivalu „Sahalinska rampa“ u Južno-Sahalinsku, na ostrvu Sahalin u Rusiji.

Pozorište sreda 26.06. 12:12 Komentara: 0

Belgijske predstave otvaraju i zatvaraju 53. Bitef

U Flamanskom institutu za kulturu Kunstenpunt u Briselu danas je održana centralna međunarodna promocija 53. Bitefa, na kome će učestvovati i dve predstave belgijskih i vodećih evropskih umetnika, reditelja Mila Raua i koreografa plesne kompanije Ultima vez Sepa Bajensa.

Pozorište utorak 11.06. 16:38 Komentara: 0

Premijera "Koštane" 14. juna u Narodnom pozorištu

Opera Petra Konjovića "Koštana", prema istoimenoj dramskoj priči Bore Stankovića, pod dirigentskom upravom Ane Zorane Brajović, i u režiji Juga Radivojevića, biće premijerno izvedena 14. juna na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, najavljeno je na konferenciji za medije u NP.

Pozorište utorak 11.06. 13:43 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu