B92 i Narodno pozorište poklanjaju karte za predstavu "Mapa izmišljene stvarnosti"

B92, u saradnji sa beogradskim Narodnim pozorištem, svoje čitaoce vodi na predstavu "Mapa izmišljene stvarnosti", koja se u nedelju 23. juna gostuje na Sceni "Radionica".

Podeli
Foto: Narodno pozorište
Foto: Narodno pozorište

Najbržim čitaocima, koji na mejl lifestyle@b92.net pošalju svoje podatke (ime, prezime, broj telefona) delimo 5 puta po 2 karte za predsatvu "Mapa izmišljene stvarnosti", za nedelju 23. jun.

Pred se igra na sceni "Radionica", na Gundulićevom venacu broj 50, od 20 časova. Karte se preuzimaju do 19 i 15 na blagajni Narodnog pozorišta.

POŠTOVANI ČITAOCI, KARTE SU PODELJENE! DOBITNICI ĆE BITI OBAVEŠTENI PUTEM MEJLA!

Predstava "Mapa izmišljene stvarnosti", koju je po motivima proze Ingmara Bergmana režirao prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Slobodan Beštić, premijerno izvedena 26. decembra prošle godine u Domu porodice Pavlović.

"U tišini ostrva na dalekom severu umetnik provodi poslednje godine svog nemirnog života. Prepliću se uspomene, likovi, snovi. U mašti stvara mape nove stvarnosti. Istinitije od realnosti kakvu je poznajemo. Njegovi likovi su gladni bliskosti i razumevanja. Povređuju jedni druge braneći svoj san o sreći. Zašto u nama nema dovoljno ljubavi i poverenja? Samo nam umetnik može približiti tajnu neizrecivog, piše Bergman u tišini ostrva na dalekom severu", kaže Slobodan Beštić.

Uloge u predstavi tumače: Hana Beštić, Joakim Tasić, Dobrila Boba Stojnić i za klavirom Olga Petrović.

Pozorište

Predstavljen repertoar 53. Bitefa

Umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica najavio je u Skupštini Beograda 12 predstava koje će biti izvedene na Bitefu uz poruku da će ove godine festival dati društvu jednu optimističku poruku kroz odabir slogana koji glasi "Počnimo ljubav ispočetka".

Pozorište sreda 26.06. 16:19 Komentara: 0

Iluzije na kraju sveta

Ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ izvela je svoju predstavu „Iluzije“ Ivana Viripaeva u režiji Tatjane Mandić Rigonat u Teatru Kukol, na 4. međunarodnom pozorišnom festivalu „Sahalinska rampa“ u Južno-Sahalinsku, na ostrvu Sahalin u Rusiji.

Pozorište sreda 26.06. 12:12 Komentara: 0

Belgijske predstave otvaraju i zatvaraju 53. Bitef

U Flamanskom institutu za kulturu Kunstenpunt u Briselu danas je održana centralna međunarodna promocija 53. Bitefa, na kome će učestvovati i dve predstave belgijskih i vodećih evropskih umetnika, reditelja Mila Raua i koreografa plesne kompanije Ultima vez Sepa Bajensa.

Pozorište utorak 11.06. 16:38 Komentara: 0

Premijera "Koštane" 14. juna u Narodnom pozorištu

Opera Petra Konjovića "Koštana", prema istoimenoj dramskoj priči Bore Stankovića, pod dirigentskom upravom Ane Zorane Brajović, i u režiji Juga Radivojevića, biće premijerno izvedena 14. juna na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, najavljeno je na konferenciji za medije u NP.

Pozorište utorak 11.06. 13:43 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu