Beogradska premijera predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf"

Dugo očekivana predstava "Ko se boji Virdžinije Vulf" u režiji Lenke Udovički, sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi, premijerno je sinoć izvedena u Beogradu, u Beogradskom dramskom pozorištu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanug/Bojan Stekić
Foto: Tanug/Bojan Stekić

Ta predstava, u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Pozorišta "Ulyses", izvedena je premijerno u Hrvatskoj, 29. jula na tvrđavi Minor na Malom Brionu kada je publika u autentičnom mediteranskom ambijentu videla kamernu pozorišnu predstavu punu strasti.

Nezadovoljstvo, zloba, pakost, razočaranje, beznađe u bračnim odnosima izuzetno uverljivo je oživela ekipa glumaca predvođena briljantnim Radetom Šerbedžijom.

U ulozi Džordža Šerbedžija je demonstrirao raskoš svog glumačkog talenta bez obzira na pozne godine. Šerbedžija je na lak, duhovit i ciničan način igrao sve nijanse nezadovoljstva nakon decenija zarobljeništva u lošem braku.

Foto: Tanug/Bojan Stekić
Foto: Tanug/Bojan Stekić

Snagu u odvažnosti da ga prati u tom glumačkom zahvatu pokazala je Katarina Bistrović Darvaš, prvakinja ZKM-a. Bez ustručavanja, ona je igrala punom snagom i sa mnogo samopouzdanja, parirajući Šerbedžijinim bravurama.

Milan Marić je opravdao veliko poverenje koje mu je ukazano da postane deo predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf", jer je sa lakoćom igrao loš brak sa Rominom Tonković.

Dvoje mladih glumaca zaokružilo je izvanredan utisak o strasnoj, inteligentnoj i na momente lascivnoj pozorišnoj predstavi.

Duge ovacije i radost publike nakon završetka predstave najavljuju dugovečnost komada "Ko se boji Virdžinije Vulf".

strana 1 od 7 idi na stranu