Jubilarno 150. izvođenje "Slavne Florens" u Ateljeu 212

U Ateljeu 212 predstava "Slavna Florens", po tekstu britanskog dramskog pisca Pitera Kviltera, održaće se 9. juna u 19:30 časova.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Arhiva Atelje 212
Foto: Arhiva Atelje 212

To je istinita priča o Florens Foster Dženkins, najgoroj pevačici na svetu, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Florens Dženkins se proslavila operskom karijerom, iako nije umela da peva. Stoga je svaku salvu smeha iz publike nehajno odbacivala kao profesionalnu ljubomoru.

Publika je bila oduševljena njenim "fantastičnim glasovnim mogućnostima" i za koncert ove sopranistkinje bez trunke sluha uvek se tražila karta više. Komad prati njen život u trenutku kada njena karijera dostiže vrhunac – nastupom u Karnegi holu.

Ipak, priča o Florens Dženkins je topla ljudska priča, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su bili jači od nedostatka talenta.

Ovaj brodvejski šou i veliki pozorišni hit prvi put je izveden u Londonu, na Vest Endu 2005. godine, kada je predstava bila nominovana za prestižnu nagradu "Lorens Olivije" kao najbolja nova komedija.

Predstavu režira Đurđa Tešić, a igraju Gorica Popović, kao Florens Dženkins, Tamara Dragičević i Ivan Mihailović.
Premijera "Slavne Florens" je bila 3. aprila 2014. godine na sceni “Petar Kralj” Ateljea 212.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu