Autor najvećih hitova Smitsa stiže na Belgrade Beer Fest

Džoni Mar, kultni gitarista i koautor najvećih hitova grupe The Smiths, prvi put će svirati u Srbiji, i to 14. avgusta na Main stageu Belgrade Beer Festa, najavili su organizatori.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto:  Simone Joyner/Getty Images
Foto: Simone Joyner/Getty Images

Mar će u okviru turneje nastupiti na najvećim evropskim festivalima, a u Beograd stiže posle nastupa na čuvenim festivalima Glastonbury i Sziget.

On je jedan od najcenjenijih britanskih rock gitarista svih vremena, tekstopisac i pevač, a posle Smithsa, nastavio je bogatu muzičku karijeru kao član nekoliko bendova - The Pretenders, The The, Electronic, Modest Mouse i The Cribs.

Gostovao je na albumima i ostvario uspešnu saradnju i sa najboljim i najzanimljivijim umetnicima današnjice, poput Oasisa, Bryana Ferryja, Talking Headsa, Pet Shop Boysa, Tom Jonesa, Pearl Jama i mnogih drugih.

Prvi samostalni album "The Messenger" je izdao 2013. godine, a nakon samo godinu dana i drugi album pod nazivom "Playland".

Poslednji album "Call the Comet" je snimio u svom studiju i objavio ga prošle godine. Ovaj album je "njegov lični magični realizam".

"Kontekst albuma postavljen je u ne tako dalekoj budućnosti i uglavnom se bavi idejom alternativnog društva. Likovi pesmama traže novi idealizam, iako ima i potpuno ličnih pesama. Namera je bila pružiti ljudima nešto s čime se mogu povezati", rekao je Marr.

Kroz godine je uspevao da ostane muzički veoma svež i da prati modernu scenu, a opet i da stvori savršen sklad bunta i protesta sa komercijalnim indi-pankom.

Inače, vrhuncem karijere benda The Smiths smatra album "The Queen is Dead", tako da će, pored pesama sa svojih albuma, na Belgrade Beer Festu izvesti i nekoliko najvećih hitova grupe The Smiths.

Ovo je jedini koncert Johnnija Marra na turneji za koji se ne prodaju ulaznice, jer je ulaz na Belgrade Beer Fest trladicionalno besplatan.

Aktuelno

"Najbolje od svega. Najbolje za sve"

Otvaranjem izložbe crteža i karikatura Predraga Koraksića Koraksa pod nazivom "Čarls Simić - Moj jedini pozitivni junak", sinoć je u Domu omladine Beograd počeo 8. beogradski festival evropske književnosti, koji će se do 28. juna održavati pod parolom "Najbolje od svega. Najbolje za sve".

Aktuelno sreda 26.06. 08:11 Komentara: 0
strana 1 od 31 idi na stranu