Nemci besni jer se "Oktobarfest" seli u Dubai

Organizatori ističu kako će svi gosti biti prevezeni autobusima na mesta gde su odseli, kako ne bi pijani lutali gradom.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Foto:EPA/ Frank Leonhardt
Foto:EPA/ Frank Leonhardt

Tradicionalni pivski festival "Oktoberfest" trebao bi da se održi u Dubaiju nakon što je u Nemačkoj otkazan već drugu godinu zaredom zbog pandemije koronavirusa, piše "Bild".

Bavarski premijer Markus Soeder u utorak je rekao kako održavanje velikih događaja nije izvodljivo, nakon sastanka sa gradonačelnikom Minhena, Dieterom Reiterom.

Podići klasične pivske šatore na velikim festivalima uz socijalnu distancu, maske i druge mere je nemoguće. Takva situacija nije sigurna. Zamislite da postane događaj sa kojeg se virus proširio i da dođe do novog talasa. Brend "Oktoberfesta" bio bi zauvek uništen, a to ne želimo.

Ipak nemački mediji navode kako "nije sve izgubljeno" za obožavatelje piva, s obzirom na to da će sličan festival da se održi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i umesto da traje oko 16 dana kao inače, festival će se trajati šest meseci.

Kako piše "Bild", događaj su organizovali Čarls Blum i preduzetnik Dirk Ipen, a trebao bi da se održi u susedstvu Dubai Marina.

Brojne nemačke pivovare su najavile da će učestvovati u događaju, a mnoge zvezde će biti prisutne. Poziv su dobili Arnold Scvarzeneger, Stiven Sigal i Pamela Anderson.

"Blume" ističe kako je dobio dozvolu podrazumevajući da će svi "gosti biti prevezeni autobusima na mesta gde su odseli", kako ne bi pijani lutali gradom.

Organizatori "Oktoberfesta" napominju ipak kako festival nije premešten i kako je ovo u Dubaiju odvojen događaj. Ne treba ni spomenuti da preseljenje festivala na arapsko poluostrvo nije baš najbolje prihvaćeno kod tradicionalista.

"Oktoberfest" je 2020. prvi put otkazan nakon Drugog svetskog rata, ali bio je žrtva i skorašnjih epidemija, zbog kolere su šatori zjapili prazni 1854. i 1873. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu