30 godina Filmskog festivala u Beču

Filmski festival koji se održava svake godine na trgu ispred gradske skupštine u Beču ove godine slavi 30 godina postojanja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Wien Tourismus/ Christian Stemper
Foto: Wien Tourismus/ Christian Stemper

Posetioci festivala će od 3. jula do 4. septembra uživati u muzičkim produkcijama različitih žanrova, opera, pop, klasika, mjuzikl, džez, ples i etno muzika. Filmski program će pratiti podjednako raznovrsna gastronomska ponuda.

Foto: stadtwienmarketing_Johannes Wiedl
Foto: stadtwienmarketing_Johannes Wiedl

Možda vas zanima:

Festival posvećen elektronskoj muzici – očekuje se dolazak svetskih imena

EXIT festival u junu na Floridi, nastupa Satori

Posle više meseci izolacije program festivala će predstaviti posebno privlačnu filmsku ponudu sa izvođačima koji su punili hale, koncertne sale i operske dvorane širom sveta.

Pored opera kao što su Travijata, Trubadur, Tako čine sve i Turandot, ove godine će na skupštinskom trgu moći da se pogledaju mnogobrojni snimci koncerata velikana pop muzike, kao što su Dejvid Bouvi, Ališa Kiz, Anastasija, Maraja Keri, Šakira i Kristina Agilera.

Nacionalne produkcije ujedinjenih scena Beča, Narodnog pozorišta, Festivala u Salcburgu i Festivala u Merbišu upotpuniće celokupan program.

Foto: stadt wien marketing gmbh
Foto: stadt wien marketing gmbh

U organizaciji festivala je u planu nekoliko fleksibilnih scenarija, koji se lako mogu prilagoditi zakonskim odredbama kada su u pitanju mere za suzbijanje pandemije koronavirusa.

"Daćemo sve od sebe da Bečlijama obezbedimo kvalitetan program i bezbrižno leto na skupštnskom trgu, kao što su i navikli do sada", izjavio je organizator festivala Štat vin marketing (Stadt wien marketing).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu