"Prljavo kazalište" više ne sme da bude "Prljavo kazalište" – sud doneo odluku

Spor između Tihomira Fileša i Jasenka Houre oko prava na korišćenje naziva "Prljavo kazalište", dobio je prvu zvaničnu sudsku odluku.

Izvor: vecernji.hr
Podeli
Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Iz advokatske kancelarije Kristine Delfin Kanceljak, zastupnika Tihomira Fileša, saznaje se da je Trgovački sud u Zagrebu doneo odluku o privremenoj zabrani korišćenja naziva "Prljavo kazalište" i srodnih imena Jasenku Houri i bendu u javnim nastupima.

Dakle, muzičari Jasenko Houra i Mladen Bodalec do okončanja sudskog spora više ne smeju da nastupaju pod imenom "Prljavo kazalište".

"Nalaže se otkazivanje svih ugovorenih aktivnosti koje pružaju usluge muzičkih koncerata, muzičkih nastupa, produkcije zvučnih zapisa i snimanja muzike pod nazivom "Prljavo kazalište" i drugim sličnim nazivima", navodi se u odluci Privrednog suda.

Ovakva privremena sudska mera samo je uvod u sudski proces oko prava na korišćenje imena poznate grupe – čije pravo i žig ima donedavni član grupe, menadžer i bubnjar Tihomir Fileš – ali sve dok se ovaj proces ne okonča sudskom presudom ili sporazumom strana u postupku, svako korišćenje imena na sceni podleže novčanim kaznama.

Jasenko Houra nije želeo da komentariše ovu odluku Privrednog suda, već je medije uputio na advokata Tonija Nogolicu.

"Ne bi bilo u redu da komentarišem postupke koji su još u toku, čućemo se kada sve bude završeno", rekao je kratko advokat.

Menadžer "Prljavog kazališta" Damir Ramljak -Tigar rekao je da će bend nastaviti sa nastupima, koji će ovog leta biti održani širom regiona.

Podsećamo, ovo nije presedan na domaćoj muzičkoj sceni, jer su slični postupci vođeni iu slučaju bendova pod nazivom "Novi fosili" i "Fosili" i "Zlatni dukati".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu