Najnovije

četvrtak 1. 6. 2023.

Hedlajneri Exita, sastav Epica, isprašili na turneji sa Metallicom

Epica, hedlajneri ovogodišnjeg EXIT festivala i jedan od vodećih svetskih simfo-metal bendova iz Holandije, dva vikenda unazad delili su binu sa kultnim heavy metal sastavom Metallica, u okviru njihove svetske turneje #M72! „Tako završava Epicatallica!“ – opis je samo jedne u nizu oduševljenih objava kojima su ispratili dva zajednička koncerta, u Parizu i u Hamburgu, a epska simfo-metal senzacija za samo nešto više od mesec dana, 7. jula, sleteće na Gorki List Glavnu binu EXIT Univerzuma!

Beer Fest deli besplatne ulaznice

Belgrade Beer Fest, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, pokloniće 100 VIP paketa ulaznica i 1000 regular paketa ulaznica za sva četiri dana za omiljeni prestonički festival, koji se ove godine održava od 15. do 18. juna na Ušću.

Sudan: Ubijeno 19 ljudi

Devetnaest ljudi je ubijeno, a još 106 povređeno u granatiranju pijace u siromašnoj oblasti južno od Kartuma, saopštio je sudanski sindikat lekara.

"Zaustavite Srbiju"

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani tvrdi da Srbija treba da obustavi aktivnosti usmerene na destabilizaciju tzv. Kosova.

Novi radovi – nove izmene u prevozu

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju Ulice omladinskih brigada, na delu od Pariskih komuna (kružni tok) do Bulevara Zorana Đinđića, od 1. do 11. juna doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Na današnji dan, 1. jun

1479 - Osnovan je univerzitet u Kopenhagenu. 1562 - Rimski car Ferdinand I i turski sultan Sulejman II Veličanstveni potpisali su mirovni sporazum kojim se Ferdinand