Najnovije

ponedeljak 19. 11. 2018.

Gejmerska mašinerija dolazi u Beograd

Za treći rođendan i obeležavanje titule najvećeg festivala igara i pop kulture na Balkanu, na konvenciji Games.con svakako se očekuju specijalni gosti, ali retko ko je očekivao da će to biti "ambasadori" gotovo svih najvećih svetskih kompanija.

Zašto je danas Međunarodni dan muškaraca, ali i Svetski dan toaleta?

Međunarodni dan muškaraca obeležava se danas zarad podizanja svesti o ulozi i zdravlju muškaraca i dečaka, poboljšanja rodnih odnosa, kao i promovisanja rodne ravnopravnosti i isticanja pozitivnih muških uzora. Pre tri godine na isti datum u kalendar se ugurao još jedan dan – Svetski dan toaleta, što je mnogima na prvi pogled delovalo smešno, ali postoji ozbiljan razlog za to.

Samo da su mu javili, Majkl Daglas bi došao u Beograd VIDEO

Spomenik slavnom američkom glumcu srpskog porekla Karlu Maldenu biće otkriven 20. novembra ispred Jugoslovenske kinoteke u kojoj se od 2016. nalazi njegov legat. Ko je idejni tvorac spomenika i ima li istine u pričama da će u srpsku prestonicu sutra stići i neke holivudske zvezde govori najpoznatiji Srbin u Holivudu, producent i ugostitelj Dan Tana.

I oni pate od depresije

Lorel Britman, istoričarka i antropološkinja s Tehnološkog instituta u Masačusetsu (MIT), u svojoj knjizi "Životinjsko ludilo" tvrdi da čovek nije jedinstven po svom kapacitetu da doživi burne emocije

Zaratile vojvotkinje u kraljevskoj palati. Kome smeta Megan Markl?

Neviđen skandal trese Britaniju. Kako prenose mediji, Megan Markl i princ Hari odlučili su da napuste Kensingtonsku palatu, jer ne žele da žive blizu Kejt Midlton i princa Vilijama. Zašto su zaratile jetrve, da li je ovo prvi put da princ napusti kraljevsko imanje i čime sve tamnoputa novopečena vojvotkinja narušava tradiciju, govori Branko Rosić, zamenik glavnog urednika "Nedeljnika" i jedini Srbin kojeg je odlikovala kraljica Elizabeta.

Predstava o ljubavi migranta i Beograđanke VIDEO

Ko je pre par dana bio u Zvezdara teatru, mogao je premijerno da vidi kako izgleda ljubav jednog migranta i Beograđanke. Predstava ''Ljubav u Savamali'' nastala je po motivima Ivana Lalića koji je tokom migrantske krize pružao pomoć izbeglicama sa Bliskog istoka. Utiske sa premijere sumirale su glumice predstave Lena Bogdanović i Mina Sovtić.