Mesto gde teče lekovita Savina voda koja se ukriva pred grešnima, njom se vekovima leče bolesni

Za ljubitelje adrenalina i netaknute prirode na samo dva kilometra od manastira Mileševa, na vrhu strme i stenovite litice nalazi se srednjovekovni grad Milešavac. Ovaj nedovoljno istraženi arheološki biser podignut je u 14. veku i služio je kao odbrana manastira i karavanskog puta koji je ispod njega prolazio.

Izvor: RINA
Pošaljite komentar
 1. Bio sam '92 god, prelepo, utisak nestvaran, smirujući, srećan. Potrebno je vrlo malo novca, verujem da bi dijaspora značajno pomogla, ali neophodno je da Opštinske vlasti i Republika urade program i plan uređenja ovakvih objekata, lokacija - i konačno uvedu kulturu i obrazovanje među gostima, đacima i decom koja bi morala svake godine da posete ovakva mesta, nauče istoriju svoga naroda i to prenesu na svoja pokolenja.
  (Bg, 18. avgust 2022 20:48)

  # Link komentara

 2. Još samo da opština Prijepolje postavi putokaze ka znamenitostima, popravi puteve, održava čistoću (vidikovac Sokolica je prepun smeća i ne održava se) i da ne nabrajam dalje...
  (Slobodan, 14. avgust 2022 08:41)

  # Link komentara

 3. Sve sto rece ovaj nero, tacno je za 95% opstina! Treba nam jedan veliki politcki drustveni reset.
  (pelican, 14. avgust 2022 02:59)

  # Link komentara

 4. Osim ove, u okolini Prijepolja, na putu koji spaja selo Seljašnicu sa mestom Jabuka (blizu graničnog prelaza), u selu Zvijezd postoji još jedna Savina voda - kaptirani izvor u vidu česme, gde se ukazao lik svetog Save.
  (Veljko, 14. avgust 2022 02:25)

  # Link komentara

 5. Sto se tice turizma, nagore je sto se svuda potencira tzv verski turizam. Gde god da idete vode vas u crkvu, manastiir ili nesto tako. Sta je najgore, ne vode vas u stare crkve, bitne za istoriju nego sve napravljeno posle 2000. ili rekonstruisano (nista bitno u principu).

  Umesto toga samo priroda i priroda. Potenciranje na ekologiji i obavezno se postarati da se nikakvo djubre ne ostavlja
  (Pera85, 13. avgust 2022 18:31)

  # Link komentara

 6. Spomenuti slapovi Sopotnice su prava ljepota. Super što se do njih baš mora odvojiti vrijeme da se dođe sa glavne ceste inače bi "turisti" i ovu ljepotu upropastili.
  (Istočna RS, 13. avgust 2022 18:15)

  # Link komentara

 7. Ja Sam Prijepoljac,trenutno u Prijepolju Ali zivim vec 20g u inostranstvu...sve sto pise u clanku je bas tako...jako lijep grad,gostoprimljiv narod....Ali.. javasluk na sve strane,nesposobna skupstina u kojoj su sami kriminalci, sve sto se uradi na pola,amaterski. Nema vode,smece se odvozi jednom u mesec dana,svaki projekat koji je zapocet na pola uradjen jako lose...pravosudje korumpirano. Bolnica leglo nesposobnih i podmitljivih doktora..u jako losem stanju, bukvalno se sve raspada...privatnici ugnjetuju radnike,95% nije osigurano niti se placaju dazbine...nemate kome da se pozalite. Par ljudi drzi sve u svojim rukama,i moze im se. nema ulaganja od strane drzave. Znaci jedan veliki haos
  (Nero, 13. avgust 2022 14:52)

  # Link komentara