Moj put

Mala strana - naša strana FOTO

Na Maloj Strani u Pragu šare na trotoarima podsećaju na one u Lisabonu. Ta dva grada imaju sličnu energiju. Ne umem to ničim dokazati osim možda unutrašnjom zvučnom viljuškom koja treperi u ritmu gradskih vibracija.

Jadranska luka i kosmopolitski grad, Trst se nalazi na severoistoku Italije ušuškan između Slovenije i Jadrana. U SFRJ svima poznat kao šoping-meka za Jugoslovene željne zapadne robe, Trst je mnogo više od toga. Sa bogatom istorijom koja doseže do antičkih dana, Trst je grad duge pomorske tradicije, centar trgovine kafom, u njemu se nalaze neki od najboljih evropskih univerziteta, a mnoge poznate palate u Trstu, kao i velelepnu crkvu Svetog Spiridona na Ponte Rosu, gradili su Srbi

Solunski dnevnik

Solun ima mnogo lica, pre ili kasnije zavoliš ih sve. Nikada se to ne desi na prvi pogled – lepota ovog grada je često sakrivena i nestalna. Ali energija iz koje se ona obnavlja stalno je tu.

U potrazi za feniksovim suzama

Muza Euterpa samuje iznad Vrnjačke Banje. Da barem ptica feniks na njenoj ruci zaplače. Prema drevnom predanju feniksove suze leče baš sve. A ovom svetu je baš potrebna poneka lekovita suza. Ili malo vrnjačke vode.

Muzika dunavskih gromova

Leto 1979. – 16 mi je godina. Još ne slutim da ću pre jeseni zaplivati u Dunavu, trčati pod gromovima, raditi kao nadničar u banatskim kombinatima, videti lepu golu ženu na mesečini i zasvirati na električnoj gitari.

strana 1 od 54 idi na stranu