Foto:EPA/ BRAIS LORENZO
Foto:EPA/ BRAIS LORENZO

Putovanje vozom u predstojećoj godini – 4 najbolje nove linije u Evropi

Podeli

Iako pandemija ima tendenciju da poremeti i odloži planove, kao što je bio slučaj sa pokretanjem novih železnica ove godine, sledeće godine, bar kako prenosi britanski Gardijan, imamo još mnogo lepih stvari da uradimo kada je u pitanju putovanje vozom. Naime, nove i veoma zanimljive linije su u pogonu, ili su već počele ovog meseca.

Neki od njih daće još veći značaj Beču, trenutno najbolje povezanom železničkom gradu u Evropi. Ispod je Gardijanov izbor nekih od najboljih novih linija koje će se pokrenuti 2022.

Noćni voz iz Pariza za Beč

Ovog meseca austrijski OBB je dodao Pariz na svoju listu destinacija. Voz "Vijena najtdžet" saobraćaće tri puta nedeljno, samo putovanje će trajati između 14 i 15 sati, dok se cena karte u jednom pravcu kreće od 59,90 do 94,90 evra.

Noćni voz od Amsterdama do Ciriha

Ova linija je zaživela 12. decembra, voz saobraća svaki dan, a vožnja traje 11 sati i 37 minuta. Cene ulaznica se kreću od 59,90 do 99,90 evra. Sama linija prolazi klasičnom rutom kroz dolinu Rajne južno od Kelna.

Od Štutgarta do Beča preko Tirola

Nije najbrža opcija, ali je prelepa kada je u pitanju pejzaž. Sama vožnja traje skoro 10 sati, voz saobraća svakodnevno, a cene se kreću od 37,90 do 71,90 evra. Za one koji su u žurbi, bolja opcija bi bila da putuju preko Minhena. Novi voz koji saobraća na ovoj liniji zove se Bregenzervald.

Od Ljubljane do Budimpešte preko Graca

Linija koja povezuje dva grada već postoji, ali ova nova opcija je veoma neobična i šarena ruta koja, kako piše Gardijan, dva puta prelazi granicu takozvane gvozdene zavese. Vožnja traje skoro devet dana, a cene karata kreću se od 39,40 do 51,90 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 457 idi na stranu