Foto: Rina
Foto: Rina

U redu za novu turističku atrakciju Zlatibora i po sat vremena FOTO

Podeli

Za deset dana turističkom atrakcijom, Gold Gondolom na Zlatiboru, provazalo se neverovatnih 10.000 turista. Na red za vožnju čekalo se i do sat vremena, a uporne i znatiželjne turiste nije pokolebala ni temperatura u minusu.

"Ski-centar ''Tornik'' je tokom praznika i raspusta zabeležio veliku posećenost. Nekoliko hiljada skijaša i bordera nestrpljivo je dočekalo obilnije snežne padavine i otvaranje ski sezone, a ljubitelji netaknute prirode i planinskih pejzaža uživali su u panoramskoj vožnji žičarom", rekli su u TO Zlatibor.

Stopića pećina, koja je protekle godine oborila rekord sa 122.000 posetilaca, i u ovoj zimskoj sezoni beleži odlične rezultate. Od početka godine pećinu je posetilo preko 5.000 turista, što je za 65 odsto više u odnosu na januar prethodne godine.

"Zlatibor je destinacija koja je vremenom postala sinonim za idealan porodični odmor, pa ne čudi što je tokom zimskog raspusta u sadržajima Dino parka uživalo preko 10.000 posetilaca, među kojima i veliki broj mališana oduševljenih susretom sa nesvakidašnjim praistorijskim stanovnicima parka", ističu u TO Zlatibor.

U proteklom periodu najbrojniji su bili domaći gosti, a u narednim danima očekuje se veći priliv gostiju iz regiona. Republika Srbija otvorila je svoje granice za državljane Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske i Albanije, pa turistima koji dolaze iz ovih zemalja nije potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju.

"Sudeći po rezervacija koje beleže hoteli i drugi smeštajni objekti u narednom periodu biće najviše gostiju iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, što je još jedan od dokaza da je Zlatibor omiljena turistička destinacija, ne samo domaćih, već i gostiju iz regiona", zaključili su u TO Zlatibor.

Pročitajte još:

Nov izgled Zlatibora: "Izvinjavam se što smo očistili, uredili i osvetlili jezero" VIDEO

Iako je zimski raspust zvanično završen, na Zlatiboru i dalje boravi veliki broj gostiju. Snega ima oko 40 centimatara što omogućava uživanje u zimskim sportovima.

Zlatiborska gondola upisana u Ginisovu knjigu rekorda: "Uzbudljivo i zanimljivo" VIDEO

U Ski-centru ''Tornik'' za skijaše i bordere otvorene su plava i crvene staze, a u funkciji su staze i lift za početnike i polaznike ski škola. Posetiocima je na raspolaganju panoramska vožnja žičarom, kao i bob na šinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 500 idi na stranu