Foto: Lazar Lazarević
Foto: Lazar Lazarević

Vojni kamioni spremni za safari: Nezaboravan doživljaj za sve turiste na srpskoj planini FOTO

Podeli

Planina koju je za svoj dom birao i bog Tar, jedna je od tri najposećenije u Srbiji. Veličanstveni prirodni predeli svake godine tokom letnje sezone privlače veliki broj turista, a od ove godine gosti će nestvarne pejzaže Tare moći da dožive iz do sad neviđene perspektive ali i iz neočekivanog vozila. Vojni kamioni spremni su za safari, koji će turistima pružiti nezaboravn doživljaj.

"Safari je zamišljen da se odvija poludnevno ili tokom čitavog dana, sa kamionima Vojne ustanove Omorika, marke TAM 110 koji ima dvanaest sedećih mesta, dok drugi model ima 15 mesta sa tapaciranim klupama, što gostima pruža bolju udobnost u doživljaj. U letnjim mesecima cerada sa ovih vozila će biti skinuta i to će dati neverovatan doživljaj svakome ko se nije vozio u ovakvim kamionima. Obići će se najlepši vidikovci Tare, a svi znamo koliko su nestvarni pogledi sa Banjske stene čije slike su bišle ceo svet, kao i vidikovci Janjač, Bilješka stena. Sezona će trajati sve do jeseni, do kada to vremesnki uslovi dozvole", kazao je za RINU, Ljupko Ćirović, direktor Vojne ustanove Omorika.

Vojni safari samo po dozvoljenim stazama, bez narušavanja prirodnog ambijenta

Foto: Lazar Lazarević
Foto: Lazar Lazarević

Kao svet spektakularne lepote, čuveni časopis "Forbs" uvrstio je Taru u svoju listu od pet prirodnih čuda koje treba posetiti na Balkanu. Zbog toga, uz potrebne saglasnosti Nacionalnog parka vojni kamioni će turiste sprovoditi obeleženim stazama.

"Nećemo narušiti ambijent i naša je uloga da sačuvamo ono što nam je ostavljeno u nasledstvo. U dogovoru sa rendžerima, mi ćemo se kretati putevima koji unapred određeni, markirani kako ne oštetili ili na bilo koji način naružili Nacionalni park, ili poremetili biljni i životinjski svet. Trudimo se da naša ponuda bude što bogatija, a cene ostanu povoljne. Gosti nam uvek dolaze u velikom broju, pa se u hotelu "Omorika" i ove godine traži slobodno mesto", naglasio je Ćirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 743 idi na stranu