Foto: depositphoto/Panos_Karas
Foto: depositphoto/Panos_Karas

Leto se vratilo na Halkidiki: Situacija se stabilizovala

Podeli

Posle olujnog nevremena koje je 10. jula zahvatilo grčko poluostrvo Halkidiki, situacija se u ovom najpopularnijem letovalištu za Srbe vraća u normalu.

Nevreme je značajno oštetilo infrastrukturu u ovom delu Grčke, a lokalne vlasti navode da je sada u većini mesta snabdevanje strujom i vodom normalno, kao i da se još neki sitni problemi rešavaju.

Vreme se generalno stabilizovalo. U toku ove nedelje biće ponegde malo kiše, ali se pravo leto, prema najavama meteorologa vraća na ovo poluostrvo.

Turiste na Halkidikiju od danas očekuju prave letnje temperature i uživanje u čarima mora i leta. Lepo vreme je i u Porto Karasu.

Poznata voditeljka javila se sa Halkidikija: "Na plaži smo. Kupamo se, uživamo"

Građani Srbije najviše su se žalili na oštećene automobile. Oni kojima su oštećeni automobili u nevremenu treba da kontaktiraju svoje osiguravajuće kuće i pribave od vatrogasne službe potvrde o šteti, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Vanredna situacija uvedena 10. jula trajaće između 15 i 20 dana, ali ne zbog opasnosti po ljudske živote, već zbog odštetnih zahteva za imovinu, vozila, puteve i oštećenu infrastrukturu.

strana 1 od 407 idi na stranu