Foto: Depositphotos /  sonar
Foto: Depositphotos / sonar

Zaustavlja se kampanja domaćih putovanja: Dva grada isključena

Podeli

Japanska vlada priprema se da zaustavi kampanju domaćih putovanja u dva grada nakon naglog porasta slučajeva kovida 19, izjavio je danas ministar koji se bavi vladinim odgovorom na koronavirus.

Ovaj potez bio bi udarac za cilj premijera Jošihide Suge da iskoristi kampanju Go To Travel za podsticanje regionalnih ekonomija, dok kritičari kažu da se programom rizikuje širenje zaraze iz većih gradova na selo, prenosi Rojters.

Ministar ekonomije Jasutoši Nišimura rekao je da se nada da će konačna odluka o privremenom isključenju gradova Osake i Sapora iz programa biti doneta kasnije tokom dana.

"Infekcije se šire, a zdravstveni sistem je pod pritiskom, pa mislim da je dobro delovati što pre", rekao je Nišimura novinarima nakon sastanka vlade.

Nišimura je rekao da će dva grada u početku biti isključena na tri nedelje, a za to vreme u okviru programa se ne mogu praviti nove rezervacije.
Suga je u subotu rekao da će vlada suspendovati nove rezervacije u okviru programa Go To Travel za putovanja u teško pogodjena područja jer je broj novih slučajeva koronavirusa nastavio da raste na nacionalnom nivou.

Suga pokušava da revitalizuje teško pogođenu ekonomiju, istovremeno zadržavajući širenje koronavirusa pod kontrolom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1933 idi na stranu