Foto: RINA/ Pres služba
Foto: RINA/ Pres služba

Završena prva faza radova na Vizitorskom centru: Počinje izgradnja otvorenih bazena

Podeli

Prva faza radova na izgradnji Vizitorskog centra je završena. Odrađeni su grubi građevinski radovi na izgradnji podruma i prizemlja objekta. Ukupna vrednost izvedenih radova je 10.428.408 dinara.

Za drugu fazu, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je značajna sredstva.

"Javna nabavka za drugu fazu radova na Vizitorskom centru na Rudniku raspisana je danas. Za ovu namenu Ministartsvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo je 8 miliona dinara, a drugom fazom radova biće obuhvaćena izrada potkrovlja, ukrovljavanje objekta, postavljanje podnih ploča i pregradnih zidova u prizemlju, kao i kompletne spoljne stolarije", kaže Branko Martinović, pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu i saobraćaj.

Foto: RINA/ Pres služba
Foto: RINA/ Pres služba

U toku je i prva faza radova na izgradnji otvorenih bazena nedaleko od samog Vizitorskog centra, koja podrazumeva pripremne zemljane radove, zatim betonske, armiračke i hidroizolaterske radove. Vrednost radova je oko 24 miliona dinara, obezbeđenih iz sredstava lokalne samouprave a rok za završetak prve faze je 15. januar sledeće godine, Izvođači su firme SET doo i IN Tehnik iz Šapca zajedno sa preduzećem HG Hidro.

"Obišao sam danas radove i preneo odgovornim licima i šefu gradilišta svoje nezadovoljstvo zbog zatečenog broja radnika, ali su mi rekli da će dinamiku postići u narednim danima i ispoštovati zadate rokove. Predviđeno je da radovi budu završeni do 15. januara, ali biću zadovoljan i ako budu završeni do kraja januara, imajući u vidu da ima još dosta radova koje treba uraditi, poput stranica velikog i malog bazena, zatim objekata koji su predviđeni (tuševi, svlačionce, šank na otvorenom) i sve što treba da sadrži jedan ovakav kompleks", rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1617 idi na stranu