Foto: Shutterstock/Dreamer4787
Foto: Shutterstock/Dreamer4787

Hrvatska će od 10. juna biti nova turistička destinacija Rusa

Podeli

Od 10. juna Hrvatska će na tržištu Rusije biti stavljena na listu epidemiološki sigurnih zemalja, te će time biti označena kao sigurna destinacija za putovanja ruskih turista, izvestilo je u utorak Ministarstvo turizma i sporta Hrvatske.

Rezultat ovakvoj odluci je sve bolje epidemiološke situacije u Hrvatskoj, kao i svih sigurnosnih priprema za početak turističke sezone, kažu u Ministarstvu.

Letnji "turistički vazdušni most" Rusija – Hrvatska, u razdoblju od juna do septembra, programiran je na više od 500 letova, otprilike 130 letova mesečno, a stavljanjem Hrvatske u "zelenu zonu" otvara se dodatna mogućnost za pokretanje čarter linija koje čine većinu letnjeg prometa s Hrvatskom, dodaju.

Ruski nacionalni prevoznik "Aeroflot" od početka juna do kraja septembra svakodnevnim letovima će povezivati Moskvu s Pulom, Dubrovnikom i Splitom. Aeroflot trenutno jednom dnevno leti između Moskve i Zagreba, dok će usred letnje sezone ta linija leteti tri puta dnevno. Među najavljenim letovima su i letovi kompanija S7 - iz Moskve za Pulu i Dubrovnik i Nordvinda za Zagreb.

Možda vas zanima:

11 najlepših plaža u Hrvatskoj po izboru CNN-a

Tri hrvatske plaže ušle u top-50 najlepših u Evropi

Hrvatska je obnovila izdavanje turističkih viza za ruske državljane, a na ruskom tržištu trenutno vlada dobar interes za odmorom u Hrvatskoj. Rusi Hrvatsku ne gledaju isključivo kao predsezonsku destinaciju, već kao zemlju za letovanje, odmor i more, kažu u Ministarstvu.

"Potencijal ruskog tržišta je vrlo velik, pa stoga, intenzivno radimo na promociji Hrvatske kao idealne zemlje za odmor ruskih turista i odličnog partnera za rusku turističku industriju. U nadolazećem razdoblju želimo značajno povećati broj ruskih turista u Hrvatskoj tokom cele godine", izjavila je ministar turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Prema podacima iz sistema "eVisitor", tokom ove godine gosti iz Rusije ostvarili su oko 30.000 noćenja, odnosno 48 odsto više nego tokom istog razdoblja prošle godine. Reč je o turistima koji se prema TOMAS istraživanju o stavovima i potrošnji turista, ubrajaju među goste s najvišim prosečnim dnevnim izdacima iznad 120 evra po danu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2417 idi na stranu