Foto: Shutterstock/Freedom Master
Foto: Shutterstock/Freedom Master

Hrvatski grad među 15 najlepših destinacija za Dan zaljubljenih

Podeli

Magazin "Trips to Discover" uvrstio je Opatiju među 15 najromantičnijih destinacija za Dan zaljubljenih.

Prošle godine Opatiju je na svoju listu najromantičnijih destinacija u Evropi uvrstio i magazin Forbes.

Opatija je predstavljena kao jedno od najboljih mesta koje inače treba posetiti u Hrvatskoj, kao i jedna od najromantičnijih destinacija u celoj Evropi.

Osim prirodnih lepota, kao zanimljivosti ističu velike istorijske vile u Opatiji i predivno šetalište uz obalu poznato kao Lungomare, kao i poznate gradske čokoladice što sveukupno čini savršeno okruženje za odmor usredsrešen na romantiku, piše Index.hr.

Opatija - bezbroj divnih snova

Opatijski hoteli pripremili su niz romantičnih paketa za parove koji žele da posete grad u februaru, javlja RiPrsten.

"Ako nam treba samo ljubav, kako su pevali The Beatlesi, onda Opatija ovog februara nudi sve što nam treba, i više", rekla je direktorica Turističke zajednice Opatije Suzi Petričić.

"Naš grad ima dugu tradiciju popularne romantične destinacije i drago nam je da to već drugu godinu zaredom prepoznaju renomirani turistički mediji. Sve naše posetioce očekuje zaista jedinstveni doživljaj za Dan zaljubljenih, u kojem sve što treba da urade jeste da se opuste i uživaju u čarima Opatije i predivnim trenucima u društvu svoje najdraže osobe", rekla je Petričić.

"Iskreno, razočarala me","ljudi nisu najljubazniji": Mesta u Hrvatskoj na koja se turisti žale

Osim Opatije, lista magazinaTrips to Discoverov najromantičnijih destinacija uključuje Kvebek u Kanadi, Island, Bermude, Kejp Kod, Strazbur u Francuskoj, Lagou u Portugalu, Kurasao, Estiz park, Kauai na Havajima, Ki Vest na Floridi, italijanski grad Luku, Čarlston u Južnoj Karolini, kao i dve destinacije u Meksiku, Meridu i Los Kabos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3587 idi na stranu