Shutterstock/Kiev.Victor
Shutterstock/Kiev.Victor

Najjeftiniji gradovi u Evropi za novogodišnje praznike i kako stići do njih FOTO

Podeli

Tih dana smo svi dobro rapoloženi, euforični i nasmejani. Bilo da tragate za idealnim poklonima ili samo želite da šetate i pijete kuvano vino.

Vodeći grad što se tiče Božićnog vašara jeste Beč. Drveće koje okružuje park u okolini skupštine je uvek praznično ukrašeno i osvetljeno. Ovaj trg se zahvaljujući marketu pretvara u zemlju iz snova koja retko koga ostavlja ravnodušnim. Na štandovima možete pronaći toplo piće, ukusnu hranu, ukrase, zanatske proizvode i slatkiše. Nikako ne teba zaobići ringišpil, veliko klizalište i prostor namenjen najmlađima, pogotvo ako putujete sa decom.

- Iz Beograda se može naći prevoz - kombijem za 50e, što je priznaćete jeftino. Međutim to nije sve, iz Niša se avionom može stići do Beča za 20e.

Celokupan aranžman koji obuhvata dva noćenja sa doručkom, prevoz turističkim autobusima, kao i uslugama vodiča košta od 170 eura na gore po osobi. Blizu Colmara se nalazi i grad Strasbourg koji ne smete propustiti, čaroban je po okićenosti i energiji kojom odiše.

Takođe, cena celokupnog aranžmana za dva noćenja sa doručkom i autobuskim prevozom se može naći od 195e.
Milano

Za one koji vole šoping i modu preporučuje se Milano. Iz Beograda nema posebno jeftinih letova, ali zato iz Niša može da se nađe karta za 25€.

Nova godina u Milanu
Najniža cena celokupnog aranžmana je 160e, koji obuhvata dva noćenja sa doručkom i prevozom turističkim autobusom.

Budimpešta
Takođe, prelepo okićena jete Budimpešta koja je finansijski pristupačna.

- Gotovo svakog dana se mogu naći polasci za Budimpeštu, apartmani se mogu da naći preko bookinga vrlo povoljno.

Može se naći aranžman za dva noćenja sa doručkom i autobuskim prevozom za 165e.

Zagreb

Zagreb će vas očarati: božićne dekoracije i divne drvene kućice, muzika i predstave. Ovaj grad će vam pružiti osećaj topline, radost darivanja i veru u bolje sutra.

- Do Zagreba autobusom možete doći za samo 30, 40e.

Celokupan aranžman se može naći za 159e - dve noći, doručak i prevoz autobusom.

Pariz

Pariz je magičan tokom cele godine, ali posebno tokom praznika. Najmanje 3,4 puta mesečno mogu da se nađu letovi iz Beograda i to od 30 do 40 e povratna karta.

Pariz je najskuplji među našim najjeftinijim aranžmanima. Prevoz autobusom, smeštaj za dve noći sa doručkom iznosi 589e.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5164 idi na stranu