Foto: Xydas Yiannis/Shutterstock
Foto: Xydas Yiannis/Shutterstock

Malo ostrvo zovu "autentičnom Grčkom" FOTO

Podeli

Lipsi je rangiran među deset najboljih alternativnih destinacija na svetu, prema Girovagate.com, jednom od najvećih turističkih blogova u Italiji.

Lista je prva koja je ove godine objavljena sa predlozima za sva godišnja doba sa ciljem da se Italijani vrate putovanjima nakon dve godine strogih ograničenja.

"Lipsi znači autentična Grčka", kaže autor poklona i potpredsednik Nacionalne unije italijanskih blogera Alesandro Bertini, koji je prethodno bio domaćin u opštini, koji dodaje da su na ostrvu Kalipso plaže, lokalne kuhinja, aktivnosti i morski izleti ostavljaju posetioca bez reči". Pored toga, na listi su Laponija, istorijska Sevilja, romantična Parma, Južna Holandija, Alpi, avanturistički Divlji zapad, bajkovita Toskana, zamkovi Transilvanije i Ankona.

"Lipsi je zadržao svoju snagu prošlog leta, premašivši 90% dolazaka u 2019. na vrhuncu, ne samo sa Grcima već i sa putnicima iz inostranstva. Posebno su nas Italijani uvek stavljali u vrh svojih preferencija, zahvaljujući našoj ciljanoj strategiji", kaže gradonačelnik Lipsija Fotis Magos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 287 idi na stranu