Foto:depositphotos/ sepavone
Foto:depositphotos/ sepavone

Pet muzeja zbog kojih vredi ići "na kraj sveta"

Podeli

Nesvakidašnji muzeji širom Japana.

U Japanu mogu da se pronađu mnogi muzejii, a ovo je pet muzeja koji spadaju među najbolje:

Umetnički muzej Mori, Tokio

Ovo je svakako jedan od muzeja koji najbrže upija sve što je novo i to predstavlja svojoj publici. Ovaj muzej nema stalnu kolekciju, već konstantno prati trendove i objavljuje samo aktuelne radove. Ovde se mogu pronaći slike, fotografije, video-zapisi, ali i izolacije i rekviziti za performanse.

Muzej na otvorenom Hakone, Kanagava

Ovaj grad se nalazi na sat vožnje od Tokija, a osim šumovitih brda i planina, nudi sedam hektara muzeja na otvorenom. Ovde se nalaze skulpture Henrija Mura i Ogista Rodena, ali i Pikasa. U blizini se nalazi planina Fudži, što je razlog više za dolazak ovde.

Nacionalni muzej Kofukuji, Nara

Muzej je smešten u tradicionalnoj japanskoj građevini, a postavka je kolekcija budističkih radova, među kojima su statue, knjige, slike, zvona sa hramova i rekviziti za rituale. Najstariji predmet koji poseduju je iz perioda Asuka, koji je trajao od polovine 6. do početka 8. veka.

Umetnički park Saporo, Hokaido

Saporo je najveći grad u severnom delu Japana. U ovom parku nalazi se i Muzej umetnosti i Bašta skulptura u kojoj se nalaze 74 skulpture. Posete bašti omogućene su od aprila do novembra, pa nije moguće šetati se kroz skulpture u zimskoj idili.

Muzej Sumida Hokusai, Tokio

Muzejska zgrada bi mogla biti eksponat sama po sebi, zbog moderne arhitekture i dizajna. U muzeju je postavka istorije umetnosti, kao i deo posvećen umetniku Hokusaiu, poznatom po delima Crveni Fudži i Veliki talas Kanagave.

strana 1 od 17871 idi na stranu