Foto:depositphotos/ Vera_Petrunina
Foto:depositphotos/ Vera_Petrunina

Zabranjena aplikacija: 144 osobe iskusile nedostatke navigacije

Podeli

Navigacija koja radi svuda u svetu, ali u Italiji samo izaziva probleme...

Italijanski grad Baunej postavio je znak na kojem se ističe da je korišćenje Gugl mapa strogo zabranjeno. Na ovaj korak vlasti su se odlučile jer su za dve godine čak 144 osobe pozvale pomoć jer nisu znale gde se nalaze zbog loše Gugl navigacije.

Putevi u ovom primorskom gradu nisu dobro naznačeni na aplikaciji, pa su mnogi izgubljeni turisti bili nemoćni čak i da pokrenu automobile jer su se našli pored puta:

“Sve je ovo zato što ljudi voze po navigaciji Gugl aplikacije, koja pogrešno navodi na našim putevima“, rekao je gradonačelnik Bauneja Salvador Korias za novinsku agenciju Ansa.

Problemi nastaju kada turisti odluče da istražuju okolinu bez prethodnog plana, a posledice se kasnije odnose na upravu grada, ali i na same putnike koji ponekad pretrpe i veliku materijalnu štetu.

Ovo nije jedino mesto u Italiji da ova aplikacija “pogreši“, dešava se da navodi putnike da voze duž kanala u Veneciji, gde je potpuno zabranjen automobilski saobraćaj, piše “Travel and leisure“.

Dvorac Kolomares: Omaž Kolumbu

U Malagi u Španiji, u gradu Banalmadena nalazi se najveći spomenik posvećen nekom istraživaču. Na Obali sunca (Costa de Sol) nalazi se dvorac Kolomares, podignut u čast Kristofora Kolumba.

Magična voda Perua: Reka crvene boje

Kada istražujete Peru i ono što biste mogli da vidite u ovoj dalekoj zemlji, jer retki imaju priliku da je posete nekoliko puta, jedna od zanimljivosti na koju možete da naiđete jeste Palkelja Pukamajo poznatija kao Crvena reka.

strana 1 od 1960 idi na stranu