Foto: depositphotos/ goinyk
Foto: depositphotos/ goinyk

Oni prodaju doživljaj: "Ledeno krstarenje" hit među putnicima

Podeli

Ono što se milenijalcima željnim unikatnim iskustvima najbolje prodaje jeste doživljaj. Upravo zbog toga je ovo jedno od željenih putovanja, koje samo retki mogu da priušte. Možete da zaboravite na Mediteran i Barselonu, Siciliju, Korziku, al ii na Kubu, Bahame i Karbe, jer ono što je pravi hit u svetu putovanja nešto potpuno drugačije.

Kako navodi časopis Bloomberg u modi su takozvana "ledena krstarenja" dnosno krstarenja prema Skandinaviji, Grenlandu, pa čak i Antarktiku.

Pošto turisti traže unikatna iskustva, ova odredišta došla su na "dobar glas", pre svega zbog svoje udaljenosti, ekskluzivnosti i potencijalne avanture koju pružaju. Kako bi udovoljili zahtevima, brodarske kompanije počele su da naručuju brodove koji mogu da se kreću i zaleđenim vodama...

Ipak, ovde postoje neki limiti, a oni se prvenstveno odnose nau putovanja prema Antarktiku. Tom Markant, osnivač i suvlasnik luksuzne putničke kompanije Black Tomato, smatra kako putovanje do Antarktika uz sav napredak i razvoj turističke delatnosti, nikad neće biti toliko učestalo da postane dostupno i "običnim" ljudima.

Foto: depositphotos/ zhudifeng
Foto: depositphotos/ zhudifeng

"Na kraju krajeva, radi se o prilično udaljenom, nepristupačnom, divljem okruženju" – ističe Markant.

Udaljenost i ekskluzivnost ovih putovanja posebno privlači generaciju milenijalaca, koji su skloni unikatnim iskustvima. Uglavnom, ono što se danas najbolje prodaje jeste doživljaj!

Novi brodovi koji se grade za putovanja u ledene krajeve, manji su, okretniji i udobniji. Takve brodove izrađuje firma Lindblad Expeditions, čiji brodovi primaju do 45 putnika, a često ih unajmljuju jedna ili dve porodice, a onima koji to mogu da priušte se ukupno nudi 25 različitih tura Arktikom.

Još bolji je brod Magellan Explorer, kojim se obilazi uživajući u bogatoj ponudi. Ovde se nalazi 35 kabina opremljenih bračnim krevetima i privatnim balkonima, a tu su i bar, teretana, čak i sauna. Dakle, dok putujete na -20, u sauni se grejete na +90, pa ko to ne bi želeo da isproba?

Krstarenja udaljenim hladnim delovima zemlje do sad su obično trajala dve ili više nedelja, ali s obzirom na tempo života i poslovne obaveze, sve više su počele da se nude ture koje ne trajuduže od nedelju dana.

Nažalost, iako su putovanja sve pristupačnija, jedno ovakvo putovanje ne može svako da priušte jer je cena karte oko 10 hiljada dolara po osobi, navodi "pun kufer".

strana 1 od 17758 idi na stranu