Foto: Shutterstock/A.Pushkin
Foto: Shutterstock/A.Pushkin

Ovo je prava turistička atrakcija: Egipćani otkrili novu planinu

Podeli

Fotografije ljudi koji uživaju u snežnim predelima i spuštaju se niz snegom pokrivene planine, nisu neobične, međutim, one koje prikazuju takve prizore u Egiptu su se, za veoma kratko vreme, proširile društvenim mrežama.

Pročitajte još:

Obavijen velom misterije: Planinski vrh na koji je zabranjeno penjanje

Najšumovitija planina, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu VIDEO

Biser zapadne Srbije: "Ova planinska lepotica ima nešto što druge nemaju" FOTO

Si-en-en prenosi da ova zemlja Bliskog istoka retko doživljava kiše, a kamoli sneg. Fotografije, o kojima je reč, ne prikazuju iznenadni nalet zimskog vremena u Egiptu, već neobičnu turističku atrakciju, stvorenu preradom soli u Port Fuadu, koji se nalazi na severnom kraju Sueckog kanala.

Slane planine Port Fuad postale su svetski poznate nakon što su se fotografije ljudi, koji se spuštaju niz njih, proširile društvenim mrežama. Shodno ovome, veliki broj Egipćana dolazi iz različitih delova zemlje, samo da bi uživali u pejzažu. Dok neki upijaju čari Slanih planina, drugi, pak, pokušavaju da skijaju na njima, navodi Si-en-en.

Egipatski fotograf Mohamed Vardani, koji je i autor fotografija, rekao je za Si-en-en da planine podsećaju na snežne vrhove Severnog pola. Njegovo delo predstavlja deo aktuelnog projekta sagledavanja Egipta iz drugačije perspektive, kao i otkrivanja turističke i kulturne baštine mesta, jer su zapostavljene zbog poznatijih atrakcija, poput piramida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18228 idi na stranu