Foto: Shutterstock/Aetherial Images
Foto: Shutterstock/Aetherial Images

Najtraženije grčko ostrvo među srpskim turistima: Sedam idealnih plaža za porodični odmor FOTO

Podeli

Sudeći prema Gugl pretrazi, najtraženije grčko ostrvo među srpskim turistima je Paros.

Uprkos tome što je poslednjih godina evidentan razvoj turizma na ovom ostrvu, roditelji koji dolaze na odmor sa decom mogu da pronađu mirna i tiha mesta na Parosu.

Od zapadne strane ostrva gde Paros sreće Antiparos do istočne strane, gde su smeštene neke od najpoznatijih plaža na Kikladima, sigurno ćete pronaći idealno mesto za savršen porodični odmor.

Piso Aliki

Pristojne cene i predivni pejzaži mirnog sela samo su neki od razloga zašto je selo Aliki tako popularna destinacija za porodice.

Turisti koji letuju na Parosu često prelaze celo ostrvo kako bi uživali u obroku u jednoj od predivnih taverni na plaži Aliki, na koju porodice dolaze rano ujutru i ostaju do zalaska sunca.

Logaras

Tradicionalna plaža za porodice iz Parosa, ali i utočište za brojne turiste koji putuju sa decom na jedno od najlepših ostrva u Egejskom moru.

Logaras ima prilično duboku kristalno čistu vodu, a teren je mešavina peska i šljunka.

Krios

Paros je ostrvo koje ima dve strane koje su delimično odvojene. Za one koji odsedaju blizu Naousa, plaže Pount, Drios, Logaras i Hristi Akti su najbolji izbor, ali ako ste smešteni blizu Parikije, onda je Krios plaža koja će vam pružiti sve što vam treba na porodičnom odmoru.

Monastiri

Druga najpoznatija plaža na Parosu nakon Kolibithres je mirna Monastiri, idealna destinacija za one koji vole vodu i sportove u vodi. Zajedno sa plitkom, kristalno čistom vodom, biće raj za malu decu.

Hristi Akti

Široko poznata kao plaža koju vole ljubitelji jedrenja na dasci, magična Hristi Akti je jedna od najpoznatijih plaža na Kikladskim ostrvima. I mnogo više od toga. Ova beskrajno dugačka plaža je potpuno drugačija u zavisnosti u kojem se delu nalazite.

Drios

Deo Hristi Akti - na samo dva kilometara od nje, mnogo je mirnija i manje poznata plaža Drios. Beli pesak i drveće tamariksa su zaista impresivni. Plaža nije mnogo dugačka, ali je prilično široka.

Piso livadi

Omiljena destinacija i stranih i grčkih turista na Parosu, Piso Livadi postaje sve popularnija, a sada ima i opštinski parking, gde nećete naći lako mesto, pogotovo uveče.

Međutim, ujutru je sasvim drugačija. Piso Livadi ima izuzetno plitku i toplu vodu, a zbog marine u blizini malo ljudi ide tamo da se kupa. Stoga je raj za porodični odmor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18920 idi na stranu