Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Beograda nigde: Odabrano 50 najboljih gradova za samce u Evropi, čak četiri iz regiona

Podeli

Globalna turistička stranica Big 7 Travel objavila je svoju godišnju listu 50 najboljih gradova u Evropi za samce u 2022. godini, a nekolicina gradova iz regiona je na ovom popisu zauzela svoje mesto.

Glavni kriterijum za odabir gradova je bio koliko lako možete da upoznate nekoga za vezu ukoliko ste sami i iz regiona se najbolje kotirala Ljubljana koja je na 43. mestu, a za koju tvrde da, "iako nije prevelik grad, možete lako da stupite u kontakt sa ljudima jer je svaki sedmi stanovnik Slovenije samac".

Zagreb se našao na 47. mestu i ispostavilo se da jednu dejting aplikaciju mnogi Hrvati obožavaju, pa je lako naći nekoga za vezu jer većina mladih ima profil na njoj.

"Iako se u njemu nalazi neobičan Muzej prekinutih veza, Zagreb je zapravo odličan grad za samce. Mlađa populacija koja pretežno nije u vezi otvorena je za upoznavanje. Aplikacija za upoznavanje Badoo vlada glavnim hrvatskim gradom", piše u okviru liste.

Posle Zagreba, kao 48. na listi kotirala se Sofija. Bugarska je, sudeći po listi, odličan izbor za sve samce.

"Sjajno mesto za romansu ili dve. Iako im populacija opada, još uvek ima oko milion ljudi spremnih da vas upoznaju", piše portal na kom se nalazi lista.

Kao poslednji dobar izbor, navedena je Tirana.

"Albanski grad koji nije skup, a ima mnogo dobrih mesta za provod. Što se nas tiče, to je dovoljno", pišu.

Ova lista temelji se na kriterijumima rangiranja koji uključuju najveću stopu korišćenja aplikacija za upoznavanje Tinder ili Badoo, procenat stanovništva koji su samci, ukupnu populaciju grada, opcije za večernji izlazak i cenovnu pristupačnost.

Prvih deset gradova na popisu su:

  1. Barselona, Španija
  2. London, Engleska
  3. Berlin, Nemačka
  4. Madrid, Španija
  5. Prag, Češka
  6. Pariz, Francuska
  7. Mančester, Engleska
  8. Stokholm, Švedska
  9. Lisabon, Portugal
  10. Oslo, Norveška

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19118 idi na stranu