Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Potrebno vam je 3.000 evra? Preselite se u Španiju i zaradite novac FOTO

Podeli

Ukoliko vas pritiskaju sve veći troškovi života i dosta vam je hladnih zima, jedan gradić u Španiji ima ponudu za vas.

Preseljenjem u ovu zemlju možete rešiti bar jedan od ta dva problema, jer se Ponga nalazi u toplom ruralnom planinskom području.

Ponga je gradić smešten u španskim severnim planinama, između dva nacionalna parka. U njemu trenutno živi oko 600 stanovnika, a taj broj se svake godine smanjuje. Radi oživljavanja ruralnih područja, Španija je pokrenula novu akciju. Njihov moto glasi “Preselite se u Španiju i zaradite do 3.000 evra”, i akcija je za sada otvorena za državljane Velike Britanije.

Lokalne vlasti su spremne da plate iznos od nešto manje od 3.000 evra zainteresovanim građanima da se presele. Taj iznos se plaća po članu porodice, računajući i decu. Oni preseljenjem žele da podmlade populaciju, a njima nude preko 2.000 sunčanih sati tokom cele godine.

Zainteresovani moraju ostati u gradu najmanje pet godina, što i nije neki problem, imajući u vidu okolinu i prirodu Ponge. Naime, grad je dom velikog rezervata prirode. To znači da će stanovnici imati pristup predivnim pešačkim stazama, odličnim mestima za posmatranje ptica i uzbudljivim adrenalinskim aktivnostima.

Okolina grada se nalazi na Uneskovoj listi kao jedinstven rezervat biosfere smešten u srcu Kantabrijskih planina, a obala je na samo sat vremena vožnje, navodi magazine Tajm aut (Time Out). Na taj način grad spaja i kontinentalni planinski deo Španije sa obalom, pa nije čudo što je ova vest postala viralna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19914 idi na stranu