Prva pobeda Kolmana na 100 metara posle isteka suspenzije

Svetski prvak na 100 metara Kristijan Kolman pobedio je na mitingu u Tokiju u prvoj trci u ovoj disciplini nakon isteka suspenzije zbog kršenja doping pravila.

Izvor: B92, Beta
Podeli
 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kolman, koji se u januaru vratio takmičenjima nakon 18-mesečne pauze, pobedio je rezultatom 10,09 sekundi i iza sebe ostavio Japanca Jukija Koikea (10,22) i Australijanca Rohana Brauninga (10,23).

Amerikanac je daleko od najboljeg rezultata ove sezone koji je postavio Kenijac Ferninand Omanjila u Najrobiju (9,85 sekundi), ali je ipak bio zadovoljan posle trke.

"Osećam se veoma dobro. Uzbudjen sam što sam otvorio sezonu dobrim vremenom. To je definitivno nešto što mogu nastaviti da gradim", rekao je Kolman posle trke.

Kolman nije pao na doping testu, ali u roku od 12 meseci tri puta nije bio na navedenoj lokaciji kako bi dao uzorak za testiranje zbog čega mu je izrečena dvogodišnja suspenzija, počev od 14. maja 2020. godine.

Kazna mu je potom smanjena za šest meseci, ali ni posle tog smanjenja nije mogao da učestvuje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.