Div iz senke – spreman za povratak

Aktuelni državni rekorder u bacanju kugle Armin Sinančević muči se sa povredama već nekoliko meseci.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Srpski atletski savez
Foto: Srpski atletski savez

Iz tog razloga nije mogao na učestvuje na Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani 2022. koje je održano u Beogradu, iako je imao potrebnu normu.

Arminov najdalji hitac koji je ujedno i rekord Srbije je 21,88 m i kaže da je spreman da u drugom delu aktuelne takmičarske sezone kugla leti još dalje.

"Početkom pripremnog perioda u decembru 2021. godine povredio sam se na prvom bacačkom treningu, u pitanju je bio desni lakat. Od tog trenutka sam kroz celu zimsku sezonu, kroz terapije pokušavao da se oporavim, ali nisam uspeo i veoma mi je žao što nisam učestvovao na Svetskom prvenstvu u svojoj državi. Pored problem sa laktom krajem januara sam imao i težak oblik kovida19 i uz izveštaj kardiologa nisam smeo da pokušavam da treniram taj period, a svi znamo koliko tereta i stresova prave sami treninzi jednog bacaca, tako da je donešena odluka da ne nastupim", kaže Sinančević.

Kako izgleda jedan tvoj radni dan?

"Moj jedan radni dan je ispunjen samo sportom, jer sam maksimalno posvećen radu na sebi da bi se mogao boriti sa najboljima na svetu, što je u mojoj disciplini jedna od najtežih stvari"
.

Koliko je zahtevan poziv kojim se baviš, koliko iziskuju od sportiste svakodnevni rad i posvećenost, koliko je ova disciplina teška?

"Baš kao što sam i rekao, zahtevno je toliko da drugi život osim sporta skoro da nemate. Moje ambicije su velike i ja želim biti najbolji na svetu, zato je i posvećenost maksimalna. Mislim da bi mi jako značila i dodatna podrška sponzora".

Navedi nam kako su tekli tvoji počeci?

"Moj početak je bio u maju 2015. Uz teške povrede koje su me pratile i usled kojih sam imao duge pauze, vraćao sam se rezultatski brzo i čak za nepune četiri godine treninga otišao na Svetsko prvenstvo koje se održavao u Kataru. Na planetarnoj smotri u Dohi sam tada ušao u finale I bio među 12 najboljih, sa četvrtim rezultatom u kvalifikacijama koji je iznosio 21,51m. Uz to sam postao rekorder Srbije dvoranski i na otvorenom sa rezultatatima 21,25m i 21,88m"
.

Tvoji najdraži rezultati?

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Finalista Olimpijskih igara u Tokiju, tačnije sedmoplasirani. Finalista Evropskog prvenstva u Torinu gde sam završio kao šestoplasirani, Finalista Dijamantske lige gde sam u Cirihu završio kao trećeplasirani bacač, što mi je donelo vodeću poziciju na rang listi evropske kugle, a četvrtu poziciju na rang listi svetske kugle. Mnogo rezultata i uspeha nisam spomenuo, ljudi koji vole atletiku i koji vole prave sportiste koji se bore i srce daju na terenu oni prate i navijaju za mene. Sa mojih 25 godina sam uspeo dosta u našoj, Balkanskoj, Evropskoj i naravno Svetskoj atletici. Osećam da zlatna vremena tek dolaze", zaključio je fantastični Sinančević.

Div iz senke je svoju sezonu već otvorio, 1. maja na Mitingu u Baru, kada je nakon samo tri nedelje treninga, posle duge pauze ostvario rezultat od 21,04 m.

Sinančevića naredno takmičenje očekuje na Wanda Dijamantskom mitingu, 9. juna 2022. u Rimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.