Drama na EP u Minhenu – Milana je, ipak, u polufinalu

Srpska atletičarka Milana Tirnanić uspela je da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Minhenu.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Credit: Cronos/Alamy Live News
Foto: Profimedia/Credit: Cronos/Alamy Live News

* Dva juriša Srbije na medalju – Asmir i Armin u finalu EP

Tirnanićeva je u kvalifikacijama na 100 metara ostvarila vreme od 11,57 sekundi na svom EP debiju.

Time je zauzela šestu poziciju u prvim kvalifikacijama, a direktan plasman u polufinale obezbeđivale su najbolje četiri iz tri kruga + tri naredne najbrže.

Šanse za Milanu su bile jako male, posle drugih kvalifikacija ona je ostala "u životu", a u trećim kvalifikacijama joj je trebalo da niko sem najbolje četiri ne istrči brže od nje.

Malo ko je očekivao da se to desi, ali...

Prve četiri su bile brže od nje, ali je peta u trećim kvalifikacijama Grkinja Rafalija Spanudaki-Čaciriga istrčala samo 11,62 i time Milanu poslala u polufinale!

Prvo polufinale EP u Minhenu za 100 metara žene je na programu u utorak, 16. avgusta od 20.35 časova, dok za njim slede naredna dva.

Iz kvalifikacija su pored Tirnanićeve u polufinale prošle: Zajnab Doso (Italija), Magdalena Stefanovič (Poljska), Žeraldin Frej (Švajcarska), Patrisija van der Veken (Luksemburg), Delfin Nkansa (Belgija), Žael Bestu (Španija), Ešli Nelson (Britanija), Tatjana Pinto (Nemačka), Bolgarka Takač (Mađarska), Loren Dokas Basolo (Portugal), Malori Lekont (Francuska), Rebeka Hase (Nemačka), Irena Siraguza (Italija) i Rani Rosijus (Belgija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.