Drama na Igrama u Aziji – takmičar kladivom slomio nogu sudiji VIDEO

Kuvajćanin Ali Zankavi teško je povredio sudiju tokom takmičenja u bacanju kladiva na Azijskim igrama koje se održavaju u kineskom Hangžuu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Malerozni sudija se nalazio blizu prostora predviđenog za bacače koje je obezbeđeno mrežom kada je Zankaviju kladivo skliznulo iz ruke pre hica u polje i pogodilo arbitra.

Prema zasad dostupnim informacijama povređeni čovek je zaradio prelom noge i obilno krvarenje ali je van životne opasnosti.

Prestrašen, Zankavi je odmah prišao sudiji Huang Ćinhuiu (62) koji je već trpeo ozbiljne bolove, krvario i tražio pomoć.

Koristeći svoju snagu, Kuvajćanin je rukama stegao butinu povređenog sudije kako bi koliko toliko usporio krvarenje, dok lekarska ekipa nije stigla i ukazala adekvatnu pomoć Huangu.

Oprezno je polegnut na nosila i brzo prebačen u obližnju bolnicu.

Tamo su mu lekari odmah konstatovali otvoreni prelom potkolenične kosti.

"Povređeni je primljen u bolnicu u 20:15 gde mu je dijagnostifikovan otvoren prelom potkolenice", saopštio je portparol Igara Ću Deging na konferenciji za medije u nedelju.

Saopštio je i dobre vesti.

"Vitalni znaci su dobri i uveden je u stabilno stanje", dodao je.

Kuvajćanin Zankavi je bio vidno uznemiren posle svega što se desilo, prema rečima svedoka na stadionu. Nije mu više bilo do takmičenja. mislio je samo na povređenog sudiju kojeg je nenamerno teško povredio.

Zankavi je takmičenje završio kao osmi ali je ipak uspeo da postigne lični rekord od 67,57 metara koji je ostvario krug pre nego što je pogodio sudiju.

Prema propisima Atletske federacije, sudije koje prate kretanje bacača kugli moraju biti nekoliko metara udaljene od prostora koji koriste takmičari i koji je omeđen zaštitnom mrežom.

Mreža je ovog puta samo donekle pomogla da ublaži silovit udar metalne kulge u nogu sudije koji je, čini se, bio preblizu bacača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.