- Australian Open 2020 -

"Tokom 90-ih smo čekali u redovima za hleb i mleko, dovde sam došao ni iz čega"

Novak Đoković govorio je o tome odakle crpi neophodnu mentalnu snagu i energiju.

MT
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Srpski teniser je osvojio svoju osmu titulu na Australijan openu, a novinare je interesovalo kako to "velika trojka" (prim. aut. Novak, Rodžer, Rafa) uvek nađe načina da se vrati iz "mrtvih" i prebrodi teške situacije.

"Ne mogu da pričam u Rodžerovo i Rafino ime. Veoma ih poštujem i divim na tome šta su postigli, šta rade na terenu i van njega. Mogu da govorim u svoje ime. Mislim da smo svi imali različite životne puteve. Mislim, svi smo odrasli u različitim okolnostima, različitim zemljama, različito smo odgajani", rekao je Đoković.

Novak se prisetio koliko je početak bio težak.

"Moje odrastanje je bilo u Srbiji devedesetih godina, teško vreme, rat, embargo. Morali smo da čekamo u redu za hleb, mleko, vodu i neke osnovne stvari. Ovakve stvari vas čine jačim i gladnim za uspehom, šta god u životu radili", dodao je Novak i nastavio:

"To je verovatno bila moja osnova. Sve sam bukvalno postigao ni iz čega i teških životnih okolnosti uz pomoć moje porodice. Kada pogledam unazad, podsećanje na to odakle sam me je uvek inspirisalo i motivisalo da budem još jači. To je verovatno jedan od razloga zašto sam uspeo da nađem tu potrebnu mentalnu snagu i prevaziđem izazove", zaključio je Đoković.

Đokoviću je uspeo da osvoji 17. Grend slem titulu i od ponedeljka je ponovo prvi igrač na ATP listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.