- Australian Open 2020 -

CNN: Novak je uvek želeo da bude voljen, Federer i Nadal mu u tome beže

Američki CNN je u tekstu o pobedi Novaka Đokovića na Australijan openu ocenio da je srpski teniser, iako uznemiren i bolestan, uspeo da osvoji turnir osmi put.

MTIzvor: B92
Podeli
Photo by Quinn Rooney/Getty Images
Photo by Quinn Rooney/Getty Images

* Amerikanci računaju početak dekade od "nultog broja – 1980, 1990, 2000, 2010, pa tako i 2020. Ali zvanično treća decenija XXI veka zvanično počinje 2021. godine.

Oni su konstatovali da je Novak nastavio da pomera granice, te da "dobije" kolege iz "velike trojke" na jedan način.

"Jureći za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom veći deo karijere, Đoković je postao prvi čovek u Open eri koji je osvajao Grend slemove u tri različite dekade* tako što je pobedio snažnog udarača Dominika Tima sa 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 u nezaboravnom finalu koje je trajalo tri sata i 59 minuta", piše CNN.

Kako se navodi, Đoković dodaje da nikada nije izgubio finale u Melburnu i sada ima 17 trofeja sa najvećih turnira, što ga je približilo Federeru i Nadalu.

"U ovoj fazi karijere, Grend slemove najviše cenim. Oni su moj prioritet. Pre nego što sezona počne pokušavam da postavim formu za ove dogadjaje, kako bih bio najbolji", rekao je Đoković.

CNN dodaje i da bi ovo finale moglo da se pamti i po sukobu Đokovića sa sudijom u drugom setu, kada ga je glavni arbitar opomenuo da pravi duge pauze pred serviranje, a zatim mu oduzeo prvi servis.

Đoković je nakon toga potapšao sudiju po nozi dok je išao ka stolici i nakon što je seo rekao mu da je sada postao poznat. Ipak, sudija ga nije kaznio zbog kontakta, čime je sprečio eskalaciju situacije.

Američki medij navodi i da Đoković nije izgubio meč od početka godine i podseća da je Srbija osvojila prvo izdanje ATP kupa, a Đoković dobio tada možda i najglasniju podršku otkako se bavi tenisom.

"Uvek je i želeo da bude voljen, Federer i Nadal mu u tome beže, a želja mu se ispunila", piše CNN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.