Ferari odustao od žalbe na Fetelovu kaznu

Posle mnogo buke u svetu Formule jedan, ekipa Ferarija je odustala od žalbe na Fetelovu kaznu dodavanja 5 sekundi proteklog vikenda u Kanadi.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Charles Coates/Getty Images
Photo by Charles Coates/Getty Images

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel kažnjen je dodavanjem 5 sekundi nakon incidenta sa Luisom Hamiltonom, kada su ljudi iz direkcije trke smatrali da je Fetelova vožnja bila isuviše opasna.

Iako je isprva najavljeno da će se Ferari žaliti na odluku, iz "Skuderije" stižu nešto drugačije informacije. Ferari će zatražiti da se snimak ponovo pregleda i kako pravila FIA nalažu, imaju 14 dana pravo da ovo iskoriste i moguće je prineti nove dokaze.

Kazna je u Montrealu Fetela koštala pobede, a videli smo i niz incidenata po okončanju trke. Hamilton je ponudio Fetelu vožnju, potom je ovaj zamenio mesta pobednicima, pa je prošao kroz Mercedesov boks i odbio da se izmeri posle trke.

"Kako kaže član 14.1.1, ukoliko se pronađe odgovarajući element koji je organima reda bio nedostupan za vreme takmičenja ili ukoliko redari nisu ispunili svoje dužnosti koje su propisane od strane FIA, moraće da se održi sastanak sa oštećenom stranom ukoliko ona ima adekvatne dokaze da tako nešto i zatraži", iz redova Ferarija je rečeno britanskim medijima.