Mercedes: Prerano je da Rasel dođe kod nas

Toto Volf prvi čovek Mercedesovog F1 tima rekao je da je isuviše rano da se njihovoj ekipi priključi talentovani vozač Vilijamsa Džordž Rasel.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Mark Thompson/Getty Images
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Džordž Rasel je veoma kvalitetan mladi vozač i svoj raskošni talenat je pokazao u Formuli 2 kada je postao svetski šampion i pojavile su se priče da bi mogao da ode u "Srebrne Strele" već 2020. godine.

Rasel je u Mađarskoj rekao da bi ispao glup ukoilko ne bi razmotrio ponudu Mercedesa da zameni Valterija Botasa, baš kao što je Aleksander Albon otišao u Red Bul, iako je protekle sezone završio iza Rasela u generalnom poretku Formule 2.

Ipak, Toto Volf smatra da je za takav potez isuviše rano i da su Valteri Botas i Esteban Okon realnije rešenje za timskog kolegu Luisa Hamiltona 2020. godine.

"Ne mislim da postoji šansa da vozač uči u Mercedesovom bolidu, mi se borimo za pobede, za titule, ovde je pritisak veoma visok. Mislimd a bi u ovom momentu saradnja sa Raselom bila užanos rešenje, on je vrlo mlad, veoma talentovan vozač i ukoliko se baci u našu džunglu mislim da bi izgoreo. Hamilton je sa nama sedam godina", poručio je Toto Volf.

Vilijams ne izgleda baš najbolje, muče se tokom čitave sezone i jedini bod je za ekipu osvojio Robert Kubica posle mnogo sreće u Mađarskoj i to je jedina trka u sezoni u kojoj je završio ispred Džordža Rasela.

Mesto vozača broj 2 u Mercedesu je za sada upražnjeno pošto ugovor ističe Valteriju Botasu, a Esteban Okon je potpisan kao rezervni vozač.