Direktor Ferarija će razgovarati sa Fetelom i Leklerom

Direktor Ferarija Matija Binoto razgovaraće sa vozačima Sebastijanom Fetelom i Šarlom Leklerom u sedištu ekipe u Italiji o njihovom sudaru tokom trke Formule 1.

MTIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Charles Coates/Getty Images
Photo by Charles Coates/Getty Images

Fetel i Lekler su se tokom VN Brazila borili za četvrto mesto, u 66. krugu su se sudarili, oba bolida su pretrpela velika oštećenja zbog čega su završili trku bez plasmana.

Binoto je juče rekao da slobodna vožnja ne znači praviti glupe poteze, posebno medu timskim kolegama, između dva Ferarija.

Posle trke vozači su okrivili jedan drugog putem radija, a zatim su redari istražili incident i prosudili da nijedan od njih nije pretežno kriv i da niko neće biti kažnjen.

"Čuo sam se sa obojicom vozaća, ali sastaću se sa njima i razgovaraćemo o onome što se dogodilo. Biće vremena da ekipa analizira video i podatke. Nije stvar u novčanom kažnjavanju ili okrivljavanju, već da se prepoznaju postupci i greške", naveo je Binoto, preneo je Skaj.

"Bilo da si vozač ili inženjer ili šta god da radiš, prepoznavanje grešaka je važno, pošto samo tako možete postati bolji", dodao je on.

Binoto nije želeo da prosudjuje ko je kriv, već je rekao da je to bio "mali sudar sa velikim posledicama" i naveo da "se takve stvari više nikada ne smeju ponoviti".