Vilijams će od 2022. koristiti Mercedesove menjače

Britanski tim u šampionatu Formule 1 Vilijams saopštio je da će od 2022. godine biti određenih promena.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE/Giuseppe Cacace
Foto: EPA-EFE/Giuseppe Cacace

Tim će koristiti menjače i srodne hidrauličke komponente, koje će praviti aktuelni šampion u konstruktorskom šampionatu ekipa Mercedesa.

Vilijams je sam pravio menjače i hidrauliku, međutim povećano partnerstvo sa Mercedesom omogućiće britanskoj ekipi da dugoročno primeni efikasniji proces dizajna i proizvodnje.

Vilijams će nastaviti i da interno dizajnira i proizvodi druge delove šasije, preneo je sajt britanske ekipe. "Drago mi je kad vidim da naši sjajni odnosi sa Mercedesom idu dalje od ponude motora. Vilijams je nezavisan tim, ali Formula 1 se uvek razvija i kao tim moramo biti spretni da reagujemo na trenutnu klimu kako bismo tim doveli u najbolju poziciju da bude konkurentan na stazi. Ovaj dugoročni sporazum sa Mercedesom pozitivan je korak i čini deo naših strateških ciljeva za budućnost, dok ćemo i dalje zadržati sopstvene dizajnerske i proizvodne mogućnosti", rekao je prvi operativac Vilijamsa, Simon Roberts.

Ove dve ekipe sarađuju od 2014. godine.

"Drago nam je što smo proširili našu tehničku saradnju sa Vilijamsom kroz ovaj novi sporazum. Ovo je projekat o kojem razgovaramo već neko vreme i drago mi je što smo uspeli da ga zaključimo", rekao je Toto Volf, direktor ekipe Mercedesa.

Britanski tim je za novog direktora u decembru prošle godine imenovao Nemca Josta Kapita, koji je između ostalog u periodu od 2013. do 2016. godine bio direktor Folksvagena u Svetskom reli šampionatu (WRC).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.