"Bio sam najgori timski kolega, pravi se***a"

Iskreni Roman Grožan.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA/ROMAN RIOS
EPA/ROMAN RIOS

Francuski vozač Roman Grožan više nije deo F1 karavana, napustio je Has i otišao u Indikar u Dejl Kon Rejsing timu, gde će voziti Hondu.

Naravno, prvo pitanje za Romana Grožana je bilo da li mu više prija Indikar od Formule 1.

"Prve interakcije su sjajne, već sam se upoznao sa Sebastijenom Burdoom, on je bio prvi do mene u pitlejnu i lepo smo popričali, pa nam je onda prišao i Takuma Sato, koji je isto sjajan. Simon Paženo je bio sa nama, javio sam mu se i on mi je mahnuo tako da već vidim prijateljska raspoloženja ovde", rekao je Roman Grožan na početku razgovora.

O svom timskom kolegi, Grožan je rekao:

"Imamo odličan odnos, rekao sam mu da sam ranije bio najgori timski kolega, pravi se***a. Sada imam 35 godina i pokušavam da budem prijateljski nastrojen. Na stazi želimo svakoga da pobedimo, nema sumnje, ali van staze možemo da budemo veoma dobri prijatelji. Atmosfera u Indikaru je malo drugačiji nego što sam navikao", rekao je iskreno Roman Grožan.

Što se tiče bolida kojim će upravljati, Grožan je rekao:

"Morao sam da se priviknem malo, ali su stvari išle veoma glatko i saznao sam kakav je užitak koristeći ovaj novi volan za koji je potrebno mnogo snage. Zbog toga su mi se isplatili svi oni sati u teretani. Nikada nisam morao da se suočim sa takvim volanom, pogotovo je bilo nezgodno tokom prvih nekoliko krugova kada mi se mišići nisu zagrejali, ali kako je vreme odmicalo bilo je sve bolje i zbog toga moram da nastavim da radim u teretani", objasnio je Grožan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.