Hamilton dobija zabranu trkanja u F1?

Britanski vozač Formule 1 Luis Hamilton mogao bi da bude odstranjen iz trke za Veliku nagradu Monaka ukoliko ne postupi prema pravilima.

LNIzvor: B92
Podeli
(AP Photo/Darron Cummings)
(AP Photo/Darron Cummings)

Velika nagrada Monaka se vozi 29. maja.

Razlog potencijalne zabrane je nakit koji Hamilton ima na sebi, a koji nije dozvoljen prema pravilima FIA.

Britanac je pisao molbu organizatorima da olakšaju pravila o nakitu, posebno onom permanentnom, ali će, kako stvari stoje, morati da popusti do kraja meseca i trke u Kneževini.

"Mislim da je nepotrebno uopšte baviti se ovim. Ja sam ovde kako bih bio saveznik ovog sporta. Imamo veće probleme sa kojima moramo da se borimo", izjavio je nedavno Hamilton na pres konferenciji na koju je došao sa osam prstenova, tri sata, četiri ogrlice i dve minđuše.

Vozač Mercedesa je istakao da ne može da ukloni svoje minđuše i prsten u nosu, koje nosi i dok se nalazi u bolidu tokom trka.

* Hamilton došao na konferenciju sa osam prstenova, četiri ogrlice i tri sata

Informacije o potencijalnoj zabrani za Hamiltona doneo je novinar "Skaj sporta" Ted Kravic.

"Skinuo je minđuše, ali ne može da izvadi pirsing iz nosa i mislilo se da će proći kroz manju medicinsku proceduru kako bi to uradio. Međutim, sada, nakon što je dobio dve trke 'fore' (Majami i Barselona), da to neće uraditi. On to ne želi i ne misli da je nešto sa čime bi FIA trebalo da se bavi, tako da izgleda da se rat između Hamiltona i FIA nastavlja", naveo je Kravic i zapitao se da li će Hamilton samo plaćati kazne koje bude dobio u Monaku i narednim trkama.

Međutim, pomenuti novinar takođe ističe mogućnost da FIA pravila primeni na najstroži mogući način.

"Hamilton je rekao da će platiti sve kazne koje dobije, ali nije tako jednostavno. Ako FIA odluči, oni mogu da zabrane Hamiltonu da uopšte izađe iz pit-lejna na početku treninga u petak. Zbog toga ova situacija može da postane izuzetno gadna za trku do dve", dodao je Kravic.

Sa druge strane, prvi čovek Mercedesa Toto Volf veruje da će FIA i Luis pronaći "dobro rešenje".

"Ono što je bilo potrebno je da se otvori dijalog između Luisa i Mohameda (bin Sulajema, predsednika FIA). Jasno je da su pravila tu da bi zaštitila vozače, ali nama su potrebni i raznovrsnost i način da se izrazite, a znamo da je ovo bitno Luisu. Bez ulaska u detalje i toga gde bi pirsing trebalo da ostane ili ne, ja sam siguran da će oni doći do dogovora",
objasnio je Volf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.