Skandal koji potresa Formulu 1: Idemo na sud

Direktor ekipe Alpine Otmar Šafnauer otkrio je da će slučaj Oskara Pijastrija završiti na sudu.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA/CHRISTIAN BRUNA
EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sve ljubitelje Formule 1 je iznenadila vest da će Fernando Alonso na kraju sezone napustiti Alpinu i otići u ekipu Aston Martina.

Potom je Alpina objavila da ga menja Oskar Pijastri, a mladi australijski vozač demantovao zvaničnu objavu tima i verovalo se da će preći u Meklaren, ali se priča tu ne završava.

FIA je potvrdila da Oskar ima predugovor sa Meklarenom, ali Otmar Šafnauer ne odustaje od mladog vozača i poručuje da se ovaj skandal neće tek tako rešiti.

"Imamo ugovor sa Pijastrijem, ugovor koji je potpisao pre nekoliko meseci. Razgovarali smo sa našim advokatima i rekli su nam da je to obvezujući ugovor, tako da nam deo tog ugovora omogućuje da Oskara stavimo u jedan od naših bolida u 2023. godine kao što smo zvanično i objavili. Sa našim finansijskim osobljem smo takođe obavili razgovore i proverili sve podatke, tako da idemo na sud"
, rekao je Šafnauer.

Direktor Alpine je potom nastavio:

"Očekivao sam više lojalnosti od Pijastrija. Trebalo bi da ima malo osećaja zbog ekipe koja mu je dala mesto u Formuli 2 i pomogla mu da postane svetski šampion, ekipi koja ga je spremala za Formulu 1. Morao je da pokaže više lojanosti. U Formuli 1 sam od 1989. godine i nikada nisam video ovako nešto. Nije samo takmičenje, ovde pričamo o integritetu osobe. Ovo se može desiti u fudbalu, hokeju, košarci, nije ni važno. Jednostavno, ovo se ne radi. Potpisao je zvanični dokument"
, objašnjava Šafnauer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.