Borovčanin: "Zlatna rukavica" centar evropskog boksa

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin izjavio je da je predstojeća "Zlatna rukavica" u Pančevu najvažniji turnir uoči kvalifikacija za OI.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Jan Kruger/Getty Images
Photo by Jan Kruger/Getty Images

"Kvalifikacije će se održatu u Londonu krajem marta 2020. i zato će svi u Pančevo doći u najjačim sastavima. Selektor Bokserske reprezentacije Srbije Milan Piperski na pripremama je imao širi spisak reprezentativaca, sada sledi izbor za takmičenje onih koji su najbolji i najspremniji u ovom trenutku i koji će predstavljati Srbiju u Pančevu, dok će ostatak boksovati ispred klubova. "Zlatna rukavica" ujedno je i kvalifikacioni turnir za sve naše selekcije za sve pripreme i takmičenja koja slede, od prvenstva Balkana u Turskoj do kvalifikacija za Olimpijske igre", izjavio je Borovčanin na konferenciji za medije u Pančevu.

Prestižni međunarodni turnir u boksu, koji ove godine slavi 62. rođendan okupiće 97 boksera iz 21 zemlje i opšti je utisak da je najjači u poslednje dve decenije.

Najpoznatije ime biće Italijan Klemente Ruso (dva puta olimpijsko srebro, dva puta šampion sveta, jednom šampion evrope i mediterana).

Turnir se održava od 28. do 30. novembra, kada su na programu finalne borbe. Trofej brani kapiten selekcije Srbije Vladan Babić, koji je bio najbolji prošle godine u Nišu.