Počelo pojedinačno prvenstvo u boksu, poznat epilog Superlige

Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu počelo je u sredu u Smederevu, uz učešće 50 takmičara i 13 takmičarki.

Izvor: B92
Podeli
Foto: BSS
Foto: BSS

Prvi put u istoriji pobednici će zaslužiti stipendiju Bokserskog saveza, a takmičenje je ujedno i izborno za reprezentaciju. Finale je na programu u subotu.

Istovremeno, Disciplinska komisija Bokserskog saveza Srbije (BS S) suspendovala je na dve godine funkcionere Loznice, koji su "povukli ekipu" u majstorici finala Superlige protiv Radničkog iz Beograda.

Na isti rok suspendovane su sudije sa meča finala između Aleksandra Gligorića i Semiza Aličića, zbog odluke u korist Gligorića.

"Na osnovu datih izjava i uzimanja u obzir materijalnih dokaza povodom napušštanja sportskog događaja u Smederevu, na finalu Superlige Srbije u boksu za sezonu 2019-2020. a na osnovu Zakona o sportu kao i Disciplinskog pravilnika BS S, Disciplinska komisija Bokserskog saveza Srbije donela je jednoglasnu odluku (reššenje): Da se članovi BK Loznica, Aleksandar Risimić, Milan Marković i Rade Jovanović suspendiju uz Bokserskog saveza Srbije na period od dve godine", navodi se u saopšštenju.

Takođe, nakon prijave podnete od strane Marjana Cvetkovića, direktora Bokserske lige Srbije, a povodom bodovanja na finalnom meču između Gligorića i Aličića, gde je pobedu 2:1 odneo Gligorić, a nakon revizije pomenutog meča na sastanku održžanom 24.10., gde su domaće sudije glasale 16:3 u korist Semiza Aličića, kao i međunarodne sudije 3:0 u korist takmičara Loznice, Disciplinska Komisija donela je i odluku da se sudije Aleksandar Vučićević i Miloš Danilović suspenduju na period od dve godine, od dana donoššenja odluke.

Protiv ovih reššenja moguća je žžalba Stalnom Arbitržažnom sudu Olimpijskog komiteta Srbije.