Ćirković šampionka sveta – medalja koju Srbija čeka od 1998.

Srpska bokserka Sara Ćirković osvojila je zlatnu medalju na šampionatu sveta koje se održava u španskom mestu Benidorm.

Izvor: B92
Podeli

Ona je u finalu savladala predstavnicu Danske Vinter Sofi Roshaug u kategoriji od 48 do 50 kg.

Poslednju svetsku medalju u omladinskom boksu Srbija je osvojila 1998. godine, kada je u argentinskoj metropoli Buenos Ajresu srebro osvojio Geard Ajetović, dok je Dejan Ribać osvojio bronzu.

Sada, 24 godine kasnije istoriju zlatnim slovima ispisala je čudesna Sara Ćirković, srpska reprezentativka, članica BK "Obilić" iz Zvornika, potvrdivši epitet neustrašive "Obilićevke". Ćirkovićeva je u polufinalu Svetskog prvenstva u Španiji pobedila izvanrednu bokserku Tamana iz Indije. Bio je to sudar evropske I azijske šampionke u kome je svu snagu, talenat, raskoš udaraca i hrabro srce pokazala naša Sara.

Omladinsko Svetsko prvenstvo 2022. ušlo je u istoriju i kao najmasovnije u istoriji. U konkurenciji 598 boksera iz 73 države ukupno 21 zemlja imala je svog predstavnika u finalu, među njima i Srbija u liku i delu Sare Ćirković. Ni jedna zemlja, osim Srbije, sa Balkana, uključujući i veliku boksersku silu Tursku koja je ovde nastupila sa skoro čitavim ženskim i muškim timom nije imala ni jednog finalistu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.